Home > #Hoofdnieuws > Erhlacher profiteert optimaal in Hongarije

Erhlacher profiteert optimaal in Hongarije

Yann Ehrlacher (Honda) heeft op de Hungaroring de eerste race van het weekend in de FIA World Touring Car Cup gewonnen. Het neefje van meervoudig wereldkampioen Yvan Muller profiteerde optimaal van een fantastische start.

Norbert Michelisz vertrok op pole op zijn thuiscircuit maar zag met zijn Hyundai al snel de Honda van Esteban Guerrieri voorbij komen. In de tweede bocht gingen het tweetal samen met de Hyundai van Gabriele Tarquini wijd, waardoor Ehrlacher binnendoor kon en de leiding in de wedstrijd nam.

Guerrieri, de teamgenoot van Ehrlacher, finishte als tweede, gevolgd door Michelisz en voormalig wereldkampioenen Muller (Hyundai) en Rob Huff (VW).

Onze landgenoot Benjamin Lessennes (Honda) vertrok als vijfde en kwam aan de finish als tiende door. Fred Vervisch (Audi) vocht zich terug tot een uiteindelijke veertiende plek aan de finish. Denis Dupont kwam met zijn Audi niet verder dan de 21ste plaats.

Foto © WTCR

You may also like
GT World: Comtoyou Racing met drie wagens
Daytona 24: welke lessen trekken de constructeurs na de eerste race van het nieuwe tijdperk?
WRC Zweden: zeven Belgen en weer een vloot WRC2-deelnemers
Belcar 2023: met AC Motorsport