Home > #Hoofdnieuws > Vergne wint elektrische autosportshow

Vergne wint elektrische autosportshow

Wat de Formula e in Parijs liet zien was pure reclame voor de autosport. Jean-Eric Vergne won de race in zijn achtertuin en achter hem stond de wedstrijd bol van de incidenten en inhaalmanoeuvres. Wat Formula e doet op stratencircuits is met een F1 onmogelijk: racen en inhalen.

Hoe dan ook Vergne (Techeetah) was de grote winnaar van het weekend. De jongste Franse F1-rijder ooit pakte de pole en won op overtuigende manier zijn thuisrace. Hij zet ook een nieuwe stap richting de titel, want achter hem had de concurrentie het lastig. “Mijn thuisrace winnen, dicht bij mijn verjaardag, het is gewoon schitterend”, klonk het bij Vergne na de wedstrijd. Vergne leidt nu met 31 punten meer dan Sam Bird (DS Virgin Racing) en Felix Rosenqvist (Mahindra) is op ruime afstand derde.

Crash, pats en Lotterer

De mannen van de race, achter de winnaar waren zonder twijfel André Lotterer en Lucas Di Grassi. Lotterer was betrokken bij een reeks spectaculaire momenten en di Grassi reed een dijk van een inhaalrace.

In de eindfase viel de halve Belg zonder energie, werd op de meet aangereden door een aanstormende Bird, die Lotterer de schuld van het incident gaf: “Hij wisselde van lijn toen hij zonder batterij viel…” Ook Di Grassi liep niet hoog op met de houding van Lotterer op de piste: “Hij duwde me tweemaal bijna in de muur.”. Di Grassi werd tweede, voor Bird… op drie wielen.

Maro Engel (Venturi) werd mooi vierde, voor Sébastien Buemi (e-Renault). Lotterer werd nog als zesde geklasseerd, maar dat is uiteraard onder voorbehoud. d’Ambrosio werd na een anonieme race 12de.

Op 19 mei zien de Formula e in Berlijn.

You may also like
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Diriyah: Sam Bird snelste tijdens eerste vrije training
Formule E Mexico: Vergne snelste in eerste vrije training van het seizoen
Formula E 2023: DS Penske stelt nieuw team en wagen officieel voor