Home > #Hoofdnieuws > Sébastien Loeb aan kop in WRX Portugal

Sébastien Loeb aan kop in WRX Portugal

In het Portugese Montalegre werden vandaag twee kwalificaties verreden in het World Rallycoss Championship en ondanks de voorspellingen bleef de zon de hele dag schijnen.

De droge omstandigheden zorgden ervoor dat de teams van de eerste heats het circuit moesten vegen en daarna gingen de tijden heat na heat naar beneden. De Fransman Sébastien Loeb won met zijn Peugeot 208 WRX de eerste kwalificatie en met een tweede plaats in Q2 neemt hij de leiding in de tussenstand.

Zijn teamgenoot bij Team Peugeot Hansen, Timmy Hansen, won Q2 en staat tweede. Mattias Ekström kan het tempo van de Peugeot-rijders goed volgen en is derde na de eerste dag met zijn Audi S1 Supercar. In de eerste kwalificatie zagen we een knap resultaat voor Guerlain Chicherit, die met zijn nieuwe Renault Megane RS naar een vierde plaats reed en voorlopig achtste is in het algemene klassement. Solberg moest het parcours vegen en werd pas tiende in Q1, maar na Q2 is Petter toch al opgeschoven naar een voorlopige zesde plaats.

Top vijf na Q2:

1. Sébastian Loeb – Peugeot
2. Timmy Hansen – Peugeot
3. Mattias Ekström – Audi
4. Johan Kristoffersson – VW
5. Andreas Bakkerud – Audi

Baciuška in S1600

Met zijn Skoda Fabia Super1600 staat Rokas Baciuška aan de leiding na de eerste dag in de Super1600-klasse. Rokas won beide kwalificaties. De Fransman Jimmy Terpereau staat voorlopig tweede in de tussenstand, gevolgd door zijn landgenoot Maximilien Eveno. Beide heren zijn onderweg met een Citroën C2 S1600. De winnaar van de wedstrijd in Barcelona, Artis Baumanis, staat pas twaalfde.

Morgen staan er nog twee kwalificatieheats op het programma, gevolgd door de finale van de Bompiso World RX of Portugal om 15u00. (Tekst Lorenz Deschuyttere)

Foto © FIA WRX

 

You may also like
WRX en Euro RX: enkele kalenderwijzigingen
Belcar 2023: met AC Motorsport
WRC Monte-Carlo: nog een Belg ‘in de wedstrijd’
Dakar 2023: Loeb voor zijn zesde, Al-Attiyah op weg naar zege