Home > #Hoofdnieuws > Tänak op weg naar winst, Neuville stevig tweede

Tänak op weg naar winst, Neuville stevig tweede

In Argentinië zit de voorlaatste dag er op en opnieuw was Ott Tänak ongenaakbaar. In zijn Toyota klokte hij vijfmaal de snelste tijd, enkel de Hyundai-rijders Thierry Neuville en Dani Sordo hielden hem van een clean sweep.

Tänak leidt dan ook comfortabel met 46,5 seconden bonus op Thierry Neuville, terwijl Sordo na problemen voor Meeke (Citroën) in de laatste KP richting de derde plek op het podium is geschoven.

Vijfmaal was Tänak dus de beste en dat vertaalt zich in een bijna geruststellende voorsprong, al is in deze rally van Argentinië het laatste woord nog niet gezegd. Vraag het maar aan Kris Meeke, die in zijn Citroën aan een mooie wedstrijd bezig was, maar in de KP15 een klein oponthoud kende en Sordo naar plek drie zag opschuiven. Ook Sébastien Ogier en Andreas Mikkelsen zijn voorbij Meeke gegaan en volgen dus als vierde en vijfde.

Morgen staan nog drie stevige proeven op het programma, goed voor 55 kilometer tegen de chrono.

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender