Home > #Hoofdnieuws > Verschueren leider na eerste dag Wallonie

Verschueren leider na eerste dag Wallonie

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Einde van dag 1 in de ‘Rallye de Wallonie’. Heel de dag door zagen we hetzelfde scenario. Een Vincent Verschueren die probeerde los te komen van de achtervolgers, Cherain en Fernémont. Een Cherain en een Fernémont die zich op geregelde tijdstippen de besttijden verdeelden. Maar er was tevens een Verschueren, die door zich tactisch goed te plaatsen er telkens in slaagde zijn voordeel te doen en de leiding in handen te houden.

Uiteindelijk leidde het tot een bepaalde status quo. Verschueren blijft aan de leiding na drie lussen. Maar met weinig marge. Slechts 7.5 seconden scheidden hem van Cédric Cherain. Fernémont moet een beetje terrein prijsgeven, met een derde plaats 20 seconden achter de leider. Met Collard, Bedoret, Canal-Robles en Schilt blijft het Skoda peloton nog relatief compact. Achiel Boxoen is ondertussen de eerste niet-Skoda, met een 8ste plaats op de Ford Fiesta R5 en net voor Patrick Snijers, negende op de Porsche GT3.

Morgen eindigt de rally met een dubbele lus van vier proeven over Vedrin, Wartet, Crupet en Naninne.

(foto: Lorenz Deschuyttere)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50