Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

Goed nieuws voor wie niets gepland heeft dit weekend, er staat namelijk veel autosport op het programma! Er gaan veel motoren aan het brullen op circuits wereldwijd, maar ook het rallyprogramma is goed gevuld.

Beginnen doen we bij Formule 1 in Azerbeidzjan. Na een spannende en onvoorspelbare GP van China twee weken geleden, is het alweer hopen op nagelbijten tijdens de race op het stratencircuit van Bakoe. Nog een stratencircuit dat eenzitters ontvangt, is dat van Parijs, ter gelegenheid van de achtste race van dit Formule E-seizoen.

Belgen op buitenlandse circuits

Naast Stoffel Vandoorne in F1 en Jérôme D’Ambrosio in FE, komen enkele Belgen in actie op internationale ciruits. Zo is er de tweede manche van de ADAC GT Masters op de Autodrom Most in Tsjechië. Zoals voor de eerste manche komen Dries Vanthoor (met Florian Spengler in de EFP by TECE Audi R8 LMS), Adrien De Leener (met Klaus Bachler in de KÜS TEAM75 Bernhard Porsche 911 GT3 R) en Alessio Picariello (met Christopher Mies in de Montaplast by Land-Motorsport Audi R8 LMS) opnieuw in actie. Frédéric Vervisch doet deze keer niet mee omdat hij verplichtingen heeft in WTCR. Zijn teamgenoot Nikolaj Rogivue deelt daarom de Aust Audi met Christer Jöns dit weekend.

Zoals u al kon raden maken de toerwagens van WTCR dit weekend ook deel uit van het drukke autosportweekend. Ze maken een tussenstop op de Hungaroring voor het tweede raceweekend van het jonge kampioenschap. Frédéric Vervisch racet er met de #22 Comtoyou Audi RS3 LMS. Denis Dupont bemant er de #20 Audi RS3 LMS, ook van Comtoyou. Benjamin Lessennes neemt plaats in de #63 Boutsen Ginion Honda Civic Type R TCR.

Maxime Martin doet opnieuw mee in British GT voor de tweede manche van het kampioenschap. Dat doet hij met de #47 Jetstream Aston Martin V12 Vantage GT3, samen met Graham Davids.

Ten slotte rijden de kevers van de VW Fun Cup dit weekend op het Franse circuit Dijon-Prenois. Ook de wagens van BGDC komen daar in actie voor de 300 minuten van Dijon.

WRC, WRX

Nog op het hoogste internationale niveau is er WRC, waar Thierry Neuville op dit moment tweede geklasseerd staat in het kampioenschap. Kan hij in Argentinië dichter bij Sébastien Ogier komen? Daarnaast is er het World Rallycross Championship in Portugal, de tweede wedstrijd van het seizoen.

Nationaal

Op eigen bodem is er de Rally van Wallonië, vierde manche van het Belgian Rally Championship. Kris Princen koos ervoor die rally te laten vallen, en tekent dus niet present voor de klassieker. Meer over de Rally van Wallonië vindt u hier.

You may also like
Autosport: een stand van zaken wereldwijd
De autosport dit weekend: druk, druk, druk
De autosport dit weekend
1 jaar Autosportwereld.be