Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

Deze week zien we het eerste goed gevulde autosportweekend van het jaar. Met in Zolder op het New Race Festival de start van onder andere het Belcar-seizoen (voor de volledige voorbeschouwing klikt u hier), de European GT4 Series (voorbeschouwing hier) en de Blancpain GT Series Sprint Cup (voorbeschouwing hier) begint het nationale autosportseizoen op circuit officieel.

Het is echter niet enkel in Limburg dat de motoren aan het brullen gaan, want ook in West-Vlaanderen komen racewagens in actie. Meer bepaald zijn dat de rallywagens in de TAC Rally in Tielt voor de derde manche van het Belgian Rally Championship (voorbeschouwing hier).

Nationaal zijn we rond, maar er zijn ook heel wat Belgen die in het buitenland in actie komen. Bij de openingsmanche van WTCR in Marrakesh, bijvoorbeeld (voorbeschouwing hier). Daarnaast is er Formule 1 in Bahrein met onze landgenoot Stoffel Vandoorne voor McLaren. In het voorprogramma van F1 is er ook nog de Formule 2 (voorbeschouwing hier), helaas zonder Belgen aan de start. Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul trotseren in WRC de rally van Corsica.

Ook over VLN in Duitsland, IndyCar, Super GT en BTCC houdt het Autosportwereld.be-team u op de hoogte.

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
In een notendop: GT4, Pikes Peak en Le Mans
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally