Home > #Hoofdnieuws > WK Rallycross naar Montalegre

WK Rallycross naar Montalegre

Na de opener in Barcelona blijft het WK Rallycross volgend weekend nog steeds in het zuiden, met name in het Portugese Montalegre, voor de tweede manche van het seizoen. We kregen reeds een kletsnatte zaterdag op het Circuit de Catalunya en ook nu zien de weersvoorspellingen er nog niet al te rooskleurig uit. Maken de weersomstandigheden het resultaat opnieuw extra onvoorspelbaar?

In elk geval, na de gebeurtenissen in Barcelona zijn enkele rijders allicht op revanche uit. Petter Solberg zag daar met zijn VW Polo een mogelijke zege wegglippen na een stevig duel met Audi-rijder Mattias Ekström net na de start van de finale. Daarbij werd Ekström teruggezet naar de zesde en laatste plaats in de finale waardoor de zege alsnog naar regerend wereldkampioen Johan Kristoffersson ging. Die laatste is de teamgenoot van Solberg. En daarmee hebben we meteen reeds een trio kanshebbers voor de zege in Portugal vernoemd. Maar uiteraard is er bij Audi nog Andreas Bakkerud die in Barcelona reeds mooie dingen liet zien. Of wat te zeggen van de Peugeot-rijders Timmy Hansen en Sébastien Loeb. Eerstgenoemde diende in zijn halve finale de handdoek in de ring te gooien toen de Peugeot stilviel, net toen hij een comfortabele voorsprong leek te hebben. Loeb ontbond dan weer zijn duivels in de finale om zo Peugeot Sport alsnog een podium te bezorgen. De strijd tussen de drie fabrieksteams gaat onverminderd verder daar in Portugal terwijl onder meer de Hyundai-rijders van GRX Taneco Team en de Ford-rijders van OMSE op de loer liggen.

Ook het Europese kampioenschap voor Super1600-wagens komt aan bod in Montalegre. Hier verdedigt de Let Artis Baumanis (Skoda) zijn leidersplaats.

Om 10u  is er de eerste training op zaterdag en de finales beginnen zondag vanaf 14u10.

You may also like
WRX en Euro RX: enkele kalenderwijzigingen
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
WRX 2023: terug naar Mettet
WRX en Euro RX: kampioenen winnen op de Nürburgring