Home > Circuit > In een notendop: Formula Renault en Superformula

In een notendop: Formula Renault en Superformula

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Formula Renault Eurocup: rookie Lundgaard wint

De Deen Christian Lundgaard (MP Motorsport) won in Monza race2 voor de wedstrijd van de Formula Renault Eurocup. Het was de eerste overwinning van Lundgaard. Hij was het beste weg bij een late herstart en stond zijn leidersplaats niet meer af. Poleman Lorenzo Colombo (JD Motorsport) werd tweede en onze landgenoot Max Defourny (MP Motorsport) realiseerde een mooie inhaalrace vanaf de achtste startpositie. Defourny vervolledigde het podium in Monza. In de tussenstand van het kampioenschap leidt Lundgaard nu, met 68 punten, voor Yifei Ye (Josef Kaufmann Racing) met 58 punten

Formula Renault Eurocup: “Niet de beste start gehad”, zegt Defourny

Het begin van het seizoen was verre van ideaal“, zei Max Defourny. “Gisteren zaten we niet in het ritme in de kwalificaties, maar waren we beter in de race. Ik maakte een fout en moest daarna 17 posities goedmaken om nog twee puntjes te halen. Vandaag was de kwalificatie beter, maar er is nog veel ruimte voor verbetering. Ik kon zelfs aanpikken bij de beide leiders in de race maar uiteindelijk koos ik voor het scoren van de punten. Christian is zeer sterk, voor een rookie, maar we moeten afwachten wat het betekent over een geheel seizoen.

Superformula: Japans feestje in Suzuka

De Japanner Naoki Yamamoto scoorde een perfecte wedstrijd in de openingsrace voor het Japanse Superformula kampioenschap. Yamato vertrok vanop pole en reed zo naar de overwinning. Het werd een compleet Japans feestje met Sekiguchi op de tweede plaats en Nojiri op drie.

(foto: Renault sport)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
E-Circuit: een overzicht van deze week
In een notendop: E-Circuit
Total Spa 24: het voorprogramma in een notendop
Total Spa 24: terugval voor Ugo De Wilde in Formule Renault