Home > #Hoofdnieuws > SRX-cup opent in Valkenswaard

SRX-cup opent in Valkenswaard

Nu zondag 22 april begint op het Eurocircuit in het Nederlandse Valkenswaard voor de SRX-cup van Ssangyong de tweede jaargang na een geslaagd seizoen 2017. De kalender kent dit jaar twee Endurance-wedstrijd waarvan eentje reeds in juni, en dat opnieuw op het Eurocircuit. Daarnaast werd één van de Actyon Sports volledig aangepast om twee mindervalide piloten de kans te geven deel te nemen aan deze SRX-cup.

Voor het tweede seizoen zijn er 4 nieuwigheden om de SRX Cup nog interessanter te maken:

Allereerst worden enkele nieuwe circuits bezocht.  De kalender van de SRX-cup 2018 telt 7 races. Naast Mettet en Maasmechelen, zijn er dit jaar 2 nieuwe circuits aan het lijstje toegevoegd. Het seizoen begint dit jaar op het Eurocircuit in Valkenswaard, dat net over de Belgisch-Nederlandse grens ligt. Daarnaast bezoekt de SRX Cup het legendarische circuit in Arendonk dat na jarenlange sluiting terug opengaat. Maar het hoogtepunt voor alle sportieve piloten blijft ongetwijfeld de deelname aan het Coyote World RX of Belgium op vrijdag 11 mei in Mettet.

Vervolgens zijn er opnieuw Endurance-wedstrijden. We herinneren ons nog de afsluiter afgelopen jaar op het Circuit Jules Tacheny die een mooie verzameling Belgische piloten uit diverse takken van de autsoport bij elkaar bracht. Dit seizoen staan er twee endurance races op het programma, één in Valkenswaard en één op een nader te bepalen circuit. Het is de ideale mogelijkheid om met veel mensen tegelijkertijd de discipline te ontdekken en op een veilige manier te genieten van de race en de rallycross.

Ten derde werd een wagen door Trapmann aangepast voor twee mindervaliden.  Nigel Bailly, uit Henegouwen, en Geoffroy Noël de Burlin, uit Waals Brabant, zijn twee ambitieuze piloten met heel wat ervaring in karting, circuit en SSV (Buggy). Zij gaan met een aangepaste SsangYong Acyton Sports deelnemen aan de SRX Cup in 2018 en 2019. De aanpassingen werden uitgevoerd door het bedrijf Trapmann uit Kontich dat gespecialiseerd is in auto-aanpassingen voor mindervaliden.  Dit is een première voor de Belgische rallycross!

 

Geoffroy Noël de Burlin

Nigel Bailly

Tot slot is er een heuse talentenwedstrijd, “Win een race met een SRX”.  In samenwerking met Coyote en Autogids is er dit jaar een mogelijkheid om tijdens de wedstrijd van het Coyote World RX of Belgium toe te treden tot het team van Marc Duez en Guillaume De Ridder in de auto van Coyote SRX Racing. Iedereen kan deelnemen aan de wedstrijd door zich via de website van de SRX Cup in te schrijven en 100€ deelname te betalen. Vervolgens volstaat het om één van de 6 beste tijden te rijden op de simulator (op 2 mei in Mettet) vooraleer je kan deelnemen aan de allesbepalende karting wedstrijd bij John Martin’s Karting te Floreffe (op 7 mei). De winnaar van de race vervoegt het Coyote SRX Racing team met Guillaume De Ridder en Marc Duez als teamgenoten. Een unieke ervaring! De 2de prijs is een een co-piloot sessie in de wagen van het Coyote SRX Racing team.  Alle deelnemers aan de wedstrijd krijgen een inkomticket voor het World RX of Belgium te Mettet van 11 tot 13 mei ter waarde van 65€. Alle informatie om deel te nemen zal binnenkort beschikbaar zijn op www.srxcup.com

Kalender 2018
#1 – 22 april:   Sprint 1 – Eurocircuit te Valkenswaard (NL)
#2 – 11 mei: Sprint 2 – Wereldkampioenschap WRX Jules Tacheny Circuit te Mettet (B)
#3 – 16 juni: Endurance 1 – Eurocircuit te Valkenswaard (NL)
#4 – 08 juli: Sprint 3 – Duivelsbergcircuit te Maasmechelen (B)
#5 – 19 augustus: Sprint 4 – Glossocircuit te Arendonk (B) 
#6 – 07 oktober: Sprint 5 – Duivelsbergcircuit te Maasmechelen (B)
#7 – 03 november: Endurance 2 – circuit nog te bevestigen

(bron persbericht Ssangyong)

 

You may also like
SRX Cup: Lauwers wint de titel!
Nigel Bailly, eerste rijder met beperkte mobiliteit om deel uit te maken van de Black Knights
SRX-cup voor de eerste keer naar Arendonk
BK Rallycross opnieuw op de Duivelsberg