Home > #Hoofdnieuws > Deelnemerslijst Mettet RX bekendgemaakt, deelname Duval bevestigd

Deelnemerslijst Mettet RX bekendgemaakt, deelname Duval bevestigd

Vandaag werd de deelnemerslijst voor het WK Rallycross te Mettet bekendgemaakt. Naast de 15 permanente rijders die ingeschreven zijn voor het Wereldkampioenschap  Rallycross zien we ook de deelname van onze landgenoot François Duval bevestigd.

De piloot uit Cul-des-Sarts zal het met een Audi S1 van Comtoyou Racing opnemen tegen toppers als Petter Solberg (Volkswagen), Sébastien Loeb (Peugeot) en Mattis Ekström (Audi). Met de Audi S1 ex-EKS, het team van Ekström, krijgt Duval een heuse topwagen onder de bips geschoven en daarmee achten we hem zeker niet kansloos om mee te dingen naar een finaleplaats. De opener in Barcelona was alvast eentje met het nodige vuurwerk, waarbij Ekström werd uitgesloten waardoor de overwinning naar regerend kampioen Johan Kristoffersson (Volkswagen) ging.

Europese kampioenschap voor Supercars en Touringcars
Naast de WK-rijders zien we op het Circuit Jules Tacheny ook de rijders voor het FIA Europese kampioenschap aan het werk en is er de openingsmanche van het FIA Europese kampioenschap voor Touringcars.  Bij de Supercars zagen we half april in Barcelona de Let Reinis Nitiss winnen met een Ford Fiesta. Daarbij kreeg hij tegenstand van onder meer de Zweed Anton Marklund, de regerend Europees kampioen. Tussen de 28 deelnemers in deze koninginneklasse van rallycross zien we ook de deelname van Michael De Keersmaecker die alvast hoopt dat in Mettet de pechduivel weg blijft van de Fiesta.
In de klasse Touringcars komen er met Filip Baelus (Volvo C30) en Steve Volders (Ford Fiesta) twee Belgen in actie. Ondanks het feit dat eerder dit jaar slechts 9 permanente rijders, waaronder Baelus, werden aangekondigd zien we hier 17 rijders op de inschrijvingslijst. De Touringcar-rijders krijgen een programma van slechts drie wedstrijden voorgeschoteld dit jaar met aanvang dus in Mettet en daarna nog wedstrijden in Noorwegen en Zweden. Het lijkt dan ook het laatste jaar dat we deze klasse in Europa aan het werk zien.

RX2 opent in ons land, met De Ridder
Hoewel het nog wachten is op een deelnemerslijst voor deze klasse kunnen we alvast meegeven dat onze landgenoot Guillaume De Ridder na 2017 een vervolg breit aan zijn RX2-avontuur. De Ridder ambieert na een uiterst geslaagd debuutjaar in de discipline rallycross en heeft daarvoor met OMSE (Olsbergs MSE) en topteam gevonden. Een volledige lijst wordt later bekend gemaakt, maar we vernamen alvast dat het aantal inschrijvingen om en bij de 25 zal liggen in deze klasse.

SRX-cup als support-race
Ook de definitieve timing is nog niet bekendgemaakt maar volgens de info die we in Barcelona reeds meekregen begint de actie reeds vrijdagnamiddag 11 mei met de SRX-cup van Ssangyong.

Het wordt dus een erg gevuld en gevarieerd weekend om naar uit te kijken, dat weekend van 11 tot en met 13 mei. Maar tussendoor is er de WK-manche in Portugal tijdens het weekend van 28 en 29 april.

(foto J Dingenen)

You may also like
BK Rallycross: aftellen naar de opener in Mettet
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
BK Rallycross: daar is de kalender voor 2023
WRX 2023: terug naar Mettet