Home > Rallycross > BK > BK Rallycross: aftellen naar de opener in Mettet

BK Rallycross: aftellen naar de opener in Mettet

Volgend weekend wordt op zondag vijf maart op het Circuit Jules Tacheny het eerste startschot gegeven van het Belgische kampioenschap rallycross 2023.

foto copyright J Dingenen

Wanneer we het wedstrijdreglement nalezen zien we dat er in liefst zeven klassen zal worden gestreden. We sommen de klassen even op: Cross Car Junior, Cross Car Senior, RX Super Buggy, KC Open, RX3, Supernational min en Supernational plus.

Ondertussen verscheen op de Facebook-pagina van het Circuit Jules Tacheny ook de deelnemerslijst voor komende zondag en daaruit leren we dat de klasse Cross Car Senior met zeventien namen het hoogste aantal deelnemers kent. De beide klassen Supernational tellen elk tien deelnemers, en dat op een totaal van een kleine zestig namen.

Wie niets wil missen moet aanwezig zijn omstreeks 8u30, want dan beginnen de trainingen. De eerste start van de eerste van drie te rijden heats staat gepland om 10u15. Omstreeks 17u zou dan weer de laatste finale afgelopen moeten zijn.

You may also like
BK Rallycross: spektakel verzekerd op het circuit Jules Tacheny
BK Rallycross: daar is de kalender voor 2023
BK RX: de winnaars in Buxtehude
BK RX: Opener in Valkenswaard