Home > #Hoofdnieuws > Porsche Cup Benelux test in Spa met nieuwe 911

Porsche Cup Benelux test in Spa met nieuwe 911

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Vandaag werd in Spa-Francorchamps, in zomerse omstandigheden, de testdag van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux afgewerkt. Het startveld van zo’n 20 wagens oogt goed, met onder meer de komst in laatste instantie van Max Van Splunteren bij het Nederlandse GP Elite. Andere aanwezige teams waren onder meer Belgium Racing, Kronos Porsche Centre, Speedlover, DVB RACING, RaceArt… De teams gaven hun nieuwe Porsche 991 Cup GEN II de sporen met als doel de eerste meeting van het seizoen voor te bereiden, een raceweekend dat op 4 en 5 mei in Spa-Francorchamps zal worden verreden.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Die nieuwe Porsche is een fantastische bolide”, vertelde onder meer Didier Van Dalen. “De nieuwe Cup heeft een 4-litermotor, waardoor het vermogen stijgt naar 485 pk. Het gewicht blijft evenwel ongewijzigd, op 1.200 kg. Ook op aerodynamisch vlak zijn er verbeteringen, waardoor de bochtensnelheid duidelijk hoger komt te liggen. Het is een auto die wat leertijd zal vergen om het volledige potentieel te kunnen benutten. Ook de ideale afstelling zoeken zal wat studiewerk vereisen.

Ook Glenn Van Parijs was aanwezig in Spa om er te testen met Belgium Racing. “Wat een opluchting om op Spa te kunnen rijden, in vergelijking met Oschersleben”, vertelt de jonge Limburger lachend. “Ik heb van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux mijn doel voor dit seizoen gemaakt, de Duitse Carrera Cup zie ik als een leerjaar.” Van de kant van de gentlemen drivers zal Roger Grouwels mogelijk wel de te kloppen man zijn, al relativeerde die wel: “Ik mik op een top 5 in de klasse…

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/04/cfad3f13-26e7-48b5-847e-1c16d1bfc2cc.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
IMSA Sebring 12: Porsche krijgt grotere luchtinlaat
Porsche Sprint Challenge Southern Europe: Benjamin Paque vicekampioen
24H Series Mugello: bijna 50 inschrijvingen
Porsche Carrera Cup Benelux: Hans Weijs Motorsport doet zijn intrede