Home > #Hoofdnieuws > Solberg leidt in Barcelona

Solberg leidt in Barcelona

De eerste dag van het WK Rallycross te Barcelona zit erop. En het werd alvast een kletsnatte dag op het Circuit de Catalunya. De rijders hadden dan ook alle moeite voldoende grip te vinden om de vaart erin te houden. Daarin slaagden de Noor Petter Solberg (VW Polo) en de Zweed Mattias Ekström (Audi S1) het beste en na twee van de vier heats is het Solberg die leidt voor Ekström.

Ekström opende de debatten met een beste reekstijd in de eerste kwalificatie voor Solberg. Die laatste antwoordde met een snelste tijd in de volgende kwalificatie terwijl Ekström slechts een zevende tijd lukte nadat hij daarin voortdurend in duel was met zijn teamgenoot Andreas Bakkerud. Regerend kampioen Johan Kristoffersson, teammaat van Solberg, is voorlopig derde. Bakkerud maakt er met een vierde plek na twee heats voorlopig een duel Audi versus VW van. En Peugeot dan? Voor Sébastien Loeb lukt het voorlopig nog niet al te best en hij is voorlopig 11de nadat hij slechts een 17de tijd wist neer te zetten in de tweede heat. Het is de Zweed Kevin Hansen die zich met zijn Peugeot op de vijfde plaats nestelt, net na de jongens van VW en Audi. Zondag beloof het alvast véél mooier weer te worden en dan kunnen de kaarten weer helemaal anders geschud worden met nog twee kwalificaties voor de boeg alvorens aan de finales te beginnen in de namiddag.

Euro RX Supercars: Marklund leidt
De Zweed Anton Marklund, regerend Europees kampioen bij de Supercars, leidt met zijn VW Polo de stand met een eerste tijd in Q1 en een tweede tijd in Q2. De Deen Ulrik Linnemann, eveneens met een Polo onderweg, is zijn dichtste achtervolger. Onze landgenoot Michaël De Keersmaecker moet zondag vol aan de bak, wil hij zich nog bij de beste twaalf kunnen plaatsen. Dat zijn namelijk de plekken die recht geven op een halve finale op zondagnamiddag. De Keersmacker zette met zijn Ford Fiesta nochtans een twaalfde tijd neer in Q1, maar zag in de start van Q2 alle hoop op een nieuwe goeie tijd verloren gaan. Na de eerste bocht stond “M.D.K.” stil en kostbare tijd ging verloren vooraleer de Fiesta-rijder zijn weg opnieuw kon vervolgen met een teleurstellende 24ste tijd tot gevolg. Daarmee staat De Keersmaecker voorlopig 21ste.

Euro RX Super1600: Artis Baumanis na drie heats
De Let Artis Baumanis, de vice-kampioen van 2017, leidt na drie van de vier reeksen de dans in de categorie Super1600. Daarmee blijft hij de Noor Espen Isaksaetre (Peugeot) voor.

Zondag  begint de actie reeds om 8u30 met een warm-up. Daarna worden de overige heats verreden alvorens in de namiddag aan de finales te beginnen.

You may also like
WK Rallycross: Viktor Vranckx en Johan Kristoffersson kampioen
DTM Nürburgring: van der Linde gaat door op zijn elan
Extreme E: Rosberg Xtreme in zee met Johan Kristoffersson
Formule E: Daniel Abt geschorst door Audi