Home > #Hoofdnieuws > Bird vliegt naar zege in Rome, d’Ambrosio rijdt knappe race

Bird vliegt naar zege in Rome, d’Ambrosio rijdt knappe race

Sam Bird heeft in zijn DS Virgin de Romeinse E Prix gewonnen. De Brit reed een sterke race, profiteerde van de opgave van Felix Rosenqvist (Mahindra) om vervolgens de rest van de meute af te houden.

Na een spannende eindfase werd Lucas Di Grassi (Audi) tweede, voor zijn oud-teamgenoot in het FIA WEC, André Lotterer (Techeetah). Jérôme d’Ambrosio werd na een mooie en verstandige inhaalrace zevende, zijn beste resultaat van het seizoen. Jean-Eric Vergne (Techeetah) werd vijfde en blijft leider in het kampioenschap, al ziet hij Bird wel dichterbij komen.

Rustige start, stevig einde

De start en aanvangsfase waren eerder rustig, maar eens de pitstops met wagenwissels achter de rug, brak de strijd om de zege los. We verloren meteen leider Rosenqvist met technische problemen, waardoor vooraan Bird, Evans, Di Grassi en Lotterer voor de zege konden strijden. Evans (Jaguar) viel in de laatste ronde nog terug, zonder energie en zag Bird, Di Grassi en Lotterer naar het podium rijden. Ondertussen bleef d’Ambrosio erg lang buiten, beheerde zijn energie optimaal en werd knap zevende, een winst van elf plaatsen! De Brusselaar laat eindelijk weer van zich spreken in de Formula e.

In het kampioenschap blijft Vergne dus leider, voor Bird, die sterk nadert. Het lijkt er op dat de strijd om de titel er ééntje wordt tussen de Fransman en de Brit. Over twee weken zien we de Formula e aan het werk in Parijs!

You may also like
In een notendop: HR-nieuws uit de autosport
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten