Home > #Hoofdnieuws > Uereberecken en Lequeux verzilveren pole, De Wilde wint in Supercar

Uereberecken en Lequeux verzilveren pole, De Wilde wint in Supercar

Jean Marc Uereberecken en Jean-Pierre Lequeux hebben hun pole met hun Ginetta Nissan G57 verzilverd in seizoensopener de GT & Prototype Challenge. De Norma M230 FC van Leaney-Primrose werd tweede, net voor de Ferrari 458 GT3 van Geddie-Geddie. Die laatste is ook meteen de snelste bij de Super GTs. In de Supercar Challenge is het John De Wilde die met de zege aan de haal gaat, na een mooi duel met Roger Grouwels.

Op de vierde plaats algemeen finishte Berry van Elk met de Mosler MT900R GT3. John De Wilde werd algemeen vijfde, en wint in de Supercar Challenge. De hele race lang achtervolgde hij Roger Grouwels, maar die kreeg in de laatste vijf minuten tien seconden straftijd. Daarmee geeft Grouwels dus de zege uit handen.

Pechvogels

Wat gebeurde er met de polesitters, Ward Sluys en Bas Schouten? In de formatieronde kreeg hun BMW M4 Silhoutte problemen. De wagen moest meteen binnen en vertrok van in de pits. Het duo begon aan een heuse inhaalrace. Ze eindigen uiteindelijk toch nog op de elfde plaats in het algemene klassement en als zevende in de Supercar Challenge.

Het ergste verhaal is echter dat van de broers Wauters. De Ligier van Bakker reed in de eerste bocht op hun Porsche in. Einde verhaal voor Koen en Kris met de DVB Porsche. De Ligier kon wel nog verder… Het is niet zeker of de wagen klaar geraakt voor de race van morgen. “Het gebeurt wel vaker dat wagens eruit gaan na de eerste bocht. Daar is er altijd een opstropping. Deze keer waren wij de ongelukkigen die betrokken waren bij een aanrijding. Het was niet mijn schuld, maar toch is het onze auto die niet meer kan rijden”, aldus een teleurgestelde Koen Wauters.

Afspraak morgen om 9u20 voor race twee van de GT & Prototype Challenge en de Supercar Challenge!

Foto © Joel Vanderzijpen

You may also like
Best of 2022: door de lens van Roel Ramaekers
Supercar Challenge Hockenheim: Team RaceArt pakt zwaarbevochten podium in Hockenheim
Supercar Challenge 2020: John De Wilde verdedigt zijn titel
BEC: drukke tijden voor Ward Sluys