Home > Circuit > Weerts en Defourny in eenzitteractie dit weekend

Weerts en Defourny in eenzitteractie dit weekend

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Het komende weekend ziet het seizoensbegin van twee gevestigde toeleveringscategorieën aan de autosport op circuit: de Formule Renault Eurocup en het Duitse ADAC F4 kampioenschap. Aan de start Charles Weerts in Duitsland en Max Defourny op Paul Ricard.

Acht teams en 27 rijders, waaronder 13 debutante, gaan aan de slag in het Formula Renault Eurocup kampioenschap. Max Defourny gaat in zee met het Nederlandse MP Motorsport, die hun terugkeer maken in de Eurocup. Hij krijgt Alex Peroni, maar vooral NEZ F4 kampioen Christian Lundgaard als teamgenoten. En een blik op de inschrijvingslijsten maakt ons duidelijk dat het zeer moeilijk zal worden voor Defourny want de kwaliteit van het deelnemersveld is werkelijk uitstekend!

Naar een Europees kampioen… uit China?

En dan de tegenstand. Josef Kaufmann Racing stelt alle vertrouwen in Yifei Ye. De Chinees overheerste al de voorafgaande testritten en mag gezien worden als een ernstige titelkandidaat. Hij wordt bijgestaan door Richard Verschoor en rookie Clément Novalak. Ook R-ace GP koestert grote ambities. Zij tellen op de troepen van de Renault Sport Academy met Victor Martins, Frans F4 Junior kampioen en Max Fewtrell, beste rookie in 2017, aangevuld met Charles Milesi en Logan Sargeant.
Tech 1 Racing zal inzetten op Neil Verhagen, die vorig jaar mooie dingen liet zien. Maar ze kunnen ook tellen op de diensten van de Spaanse vice-kampioen F4 Alexander Smolyar, en op de ervaren Thomas Neubauer en Fank Bird.
Het ervaren Arden Motorsport gaat door met Daniel Ticktum. De winnaar van de Grand Prix van Macau krijgt naast zich Alexander Vartanyan, Brits vice-kampioen Oscar Piastri en Europees kartingkampioen Sami Taoufik. Allen debutanten en dat bevestigt de status van Ticktum als de “numero uno” in dit team.

Maar er zijn nog meerdere outsiders. Het AVF team van Adrián Vallés gaat opnieuw scheep met de Mexicaan Axel Matus, kampioen in de Formula Panam en NACAM F4 in 2016, en met de belangrijke Telmex sponsoring. JD Motorsport komt aan de start met minder bekende maar ervaren rijders. Thomas Maxwell en Najiy Razak zijn bezig aan hun tweede seizoen in de discipline en Lorenzo Colombo, was derde in de Italiaanse F4. Het sterke Fortec Motorsports start met Frans F4 kampioen Arthur Rougier.

(foto: renault sport)

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light” box_shadow_style=”preset1″]

ADAC F4
Schumacher tegen Fittipaldi?

In Duitsland wordt de 16-jarige Deen Frederik Vesti naar voren geschoven als titelkandidaat voor het ADAC Formula 4 kampioenschap. Vesti maakte indruk in de voorafgaande tests en hij start met het gekende Van Amersfoort Racing. Hij is dus de teamgenoot van Charles Weerts en meteen weet die dan ook welk vlees hij in de kuip heeft…

Maar het duel waar de media een kluif aan zullen hebben, wordt de confrontatie tussen twee 16-jarigen: David Schumacher (US Racing CHRS), zoon van ex-FI rijder Ralf Schumacher, en Enzo Fittipaldi (Prema Powerteam), kleinzoon van voormalig F1 dubbelkampioen Emerson Fittipaldi. Beide jonkies deden het niet slecht in de voorbereidende tests en ze gingen al oefenen in andere series. Ze zijn dus niet geheel kansloos. Voeg daarbij nog enkele gastoptredens van Jack Doohan, zoon van vijfvoudig 500cc wereldkampioen bij de motoren Mick Doohan, bij Prema en dan is het plaatje compleet! Een ander bekend gezicht is te zien bij KDC Racing, een nieuw team geleid door ex-Sauber F1 manager Monisha Kaltenborn. Zij zetten in op twee debutanten: de Engelsman Aaron di Comberti (Great Britain) en de Italiaan Leonardo Lorandi.

De connectie met de Formule 1 gaat nog even verder want twee races van het ADAC F4 kampioenschap zullen gereden worden op Hockenheim, in het voorprogramma van de Duitse Grand Prix dit jaar.

US Racing CHRS komt als sterkste team aan de start want naast David Schumacher kunnen ze rekenen op de diensten van de snelle Duitser Lirim Zendeli, de Oostenrijker Mick Wishofer (rookie-kampioen 2017) en de Tsjechische belofte Tom Beckhäuser.

Als Weerts enig titelambities wil koesteren, zal hij sterk uit de hoek moeten komen!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
E-Circuit: een overzicht van deze week
In een notendop: E-Circuit
Total Spa 24: het voorprogramma in een notendop
Total Spa 24: terugval voor Ugo De Wilde in Formule Renault