Home > #Hoofdnieuws > Stemmen na race 1 Blancpain GT Series Sprint Cup

Stemmen na race 1 Blancpain GT Series Sprint Cup

Regerend Blancpain-kampioenen Engelhart en Bortolotti wonnen met hun oranje-groene Lamborghini de eerste race van de Blancpain GT Series Sprint Cup. Onze landgenoot Dries Vanthoor en zijn Briste teamgenoot Will Stevens werden tweede. Gilles Magnus en Alessio Picariello winnen in hun klasse. 

Christian Engelhart, #63 Lamborghini Huracan: “We hadden een goede startpositie na de kwalificatie. Ik denk dat we onze winst te danken hebben aan de goede pitstop van het team.”

Mirko Bortolotti, #63 Lamborghini Huracan: “Het is top om het seizoen zo te starten. We hebben gegokt met de instellingen van de wagen, maar blijkbaar was het toch goed gegokt. Gisteren hadden we getekend voor een plaats in de top vijf, ik ben dus heel blij met de overwinning!”

Dries Vanthoor, #2 WRT Audi R8 LMS: “Ik heb een goede start gemaakt, maar helaas konden we de pole niet verzilveren. Ik ben wel blij met de punten voor het kampioenschap en ik kijk uit naar morgen.”

Will Stevens, #2 WRT Audi R8 LMS: “Iedereen wil de eerste race winnen, wij dus ook. Maar morgen starten we weer vanaf de eerste rij, dat is ideaal om revanche te nemen.”

Christopher Mies, #1 WRT Audi R8 LMS: “Ik was goed genoeg om tijd goed te maken vandaag, maar niet goed genoeg om een plaats te winnen. Om eerlijk te zijn had ik beter verwacht, maar het seizoen duurt nog lang.”

Winnaars in de Silver Cup

Gilles Magnus, #3 WRT Audi R8 LMS: “Het is de eerste keer dat ik met een GT3 race, ik ben dus extra blij met de winst in de Silver Cup. Ik heb gemerkt dat het moeilijk rijden was met al wat versleten banden en ik heb kleine foutjes gemaakt, maar ik ook heel veel bijgeleerd.” 

Alessio Picariello, #3 WRT Audi R8 LMS: “Het team heeft een heel goede pitstop uitgevoerd en de auto was ook goed. Voor mij is het super om na twee jaar in Azië te rijden, nu eens thuis te racen. Dit was mijn eerste race in Zolder, en dat met een landgenoot. Het voelt goed om op zo’n korte tijd (Picariello weet sinds donderdag dat hij zou rijden) zo’n resultaat neer te zetten.”

You may also like
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters
Uithouding: broers Vanthoor starten hun eigen podcast
Ring 24: het laatste uur door de lens van Joachim Cieters
In een notendop: TCR Europe – ADAC GT – GT Open – GT Cup Open