Home > #Hoofdnieuws > Kris Princen controleert, Verschueren jaagt

Kris Princen controleert, Verschueren jaagt

In de tweede ronde van de TAC Rally, de derde manche van het Jobfixers Belgian Rally Championship, heeft Kris Princen zijn voorsprong gecontroleerd en zelfs verder uitgebouwd. De leider in het kampioenschap heeft na 8 klassementsproeven 33″7 voorsprong op titelverdediger Vincent Verschueren. Sébastien Bedoret maakt er voorlopig een volledig Skoda-podium van. 

Ik heb deze ronde nog altijd vlot gereden, maar ik heb in de vuilste koorden toch geen risico’s meer genomen,” vertelde Kris Princen bij de zonovergoten hergroepering in Tielt. “Ik heb mijn ritme afgestemd op dat van Vincent Verschueren.

Titelconcurrent Vincent Verschueren moest in de tweede ronde opnieuw vier keer zijn meerdere erkennen in Kris Princen. “De afstellingen van de auto zijn goed, de banden zijn goed en de piloot heeft gedaan wat hij kon. Er zit niet meer in. Het is gewoon niet genoeg om Kris terug te pakken,” analyseerde Vincent realistisch.

Sébastien Bedoret ging in de tweede ronde voorbij Melissa Debackere naar de derde plaats. Een knap debuut van de jonge rijder uit Donstiennes, die progressief het tempo verhoogde. Melissa is alvast erg tevreden met haar voorlopige vierde plaats. “Ik heb met de Skoda nog niet vaak op een droog parcours gereden. Het geeft me meer vertrouwen en ook het feit dat ik nog eens met Cindy Cokelaere als copilote kan rijden, is een pluspunt. We zijn op elkaar ingespeeld. Ja, het gaat heel goed vandaag,” lachte Melissa.

Tim Van Parijs was de snelste starter bij de Porsche-rijders, maar in Schuiferskapelle reed hij lek: “We hebben twee smalle achterwielen gemonteerd en daardoor drie proeven met minder grip afgewerkt. We staan nog 7de, maar de strijd met Kevin Abbring is helaas gestreden.

Vooraan is het niet Kevin Abbring, maar Gunther Monnens die voorlopig de snelste Porschist is: “Dat had ik zelf ook niet verwacht,” lachte de Limburger. “Het is uiteindelijk pas mijn eerste echte wedstrijd met de 997, want in Haspengouw heb ik amper een proef zonder problemen kunnen afwerken. Natuurlijk is het tof om me te kunnen meten met Kevin, een topper van internationaal niveau.

Kevin Abbring staat 2de bij de Porschisten: “Ik heb in de eerste ronde een schuiver gemaakt en ik moest het parcours nog wat leren kennen. Het is nog niet gedaan,” vertelde Abbring, die de Porsche goed in de vingers heeft. 

Didier Duquesne volgt op de 8ste plaats, voor Robin Maes, die de stuurstang van zijn Fabia R5 plooide. De 10de plaats is in handen van Achiel Boxoen, de snelste van de Jobfixers-rijders.

In de M Cup naderde Mats Van den Brand op leider Franky Boulat, maar die is vastbesloten zich niet zomaar gewonnen te geven. Bij de Juniors vergrootte Niels Reynvoet zijn voorsprong op Grégoire Munster, die opteerde voor te harde banden. Jean Dilley ging voor de eerste keer in zijn jonge carrière van de baan, maar na enkele minuten kon de Fiesta-rijder verder. In Historic is Paul Lietaer, 12de algemeen, afgetekend leider na de opgave van Stefaan Stouf. Dirk Vermeirsch is tweede, voor Bert Cornelis en Guino Kenis.

(persbericht)