Home > #Hoofdnieuws > WRC regelt Power Stage startorde

WRC regelt Power Stage startorde

Powerstage: De FIA reageert… en haalt hiervoor de veiligheid aan! Er waren dus acht seizoenen nodig met het systeem van de powerstage om een nieuw punt in het reglement op te leggen. Voor ieders veiligheid, maar zeker ook om het aanhouden van de tv-timing te verzekeren…

Doormiddel van een elektronische stemming van de Wereldraad van de Autosport, werd beslist dat de deelnemers die niet starten volgens de aangegeven startvolgorde in de Powerstage hierdoor ook niet in aanmerking komen voor Powerstagepunten conform artikel 5.3.2 van het sportief reglement van het FIA WRC.

Die verandering in het reglement wordt met onmiddellijke ingang toegepast voor veiligheidsredenen. Ze moet voorkomen dat rijders opzettelijk te laat inklokken om zo een betere startorde te hebben voor de Powerstage en dat er gaten tussen deelnemers worden gecreëerd, waardoor toeschouwers zich eventueel op een onveilige manier zouden verplaatsen op de proef.

Na de recente pogingen van onder meer Thierry Neuville en Sébastien Ogier, de beide WK-protagonisten, om een betere startorde te bekomen, heeft de FIA paal en perk aan de ingrepen van de teams gesteld.

You may also like
WRC Mexico: de eerste gravelwedstrijd van het seizoen
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2