Home > Circuit > Formule 2 begint aan seizoen 2018

Formule 2 begint aan seizoen 2018

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Dit weekend is het de beurt aan de Formule 2 om zijn seizoen 2018 op gang te trekken. Vorig jaar veranderde de GP2 series in “Formule2” en mochten ze met Charles Leclerc hun eerste kampioen vieren, die onmiddellijk richting F1 verdween.

Dit seizoen komt dan de grote ommekeer, met een nieuw chassis, inclusief HALO, en een nieuwe hybride motor : 3.4-liter V6 Turbo, 620 pk op 8750 t/min, 600 Newtonmeter aan koppel. Tien teams treden aan en de kwaliteit van het deelnemersveld is eerste klas!

Zo kwamen er uit de Formule 3 Lando Norris (Europees kampioen) en Maximiliaan Gunther, en het ART sterrenteam uit de GP3 met Jack Aitken, George Russell en Nirei Fukuzumi.
Zij moeten het opnemen tegen de gevestigde waarden: Artem Markelov (Russian Time), Nyck De Vries (Prema Powerteam), Luca Ghiotto (Campos) en Antonio Fuoco (Charouz). En dan zijn er nog wat ongeleide projectielen, die bij gelegenheid zich kunnen tonen, zoals Sean Gelael (ondertussen ook F1 testrijder), Roy Nissany en de Braziliaan Sergio Sette Camara.

Na Bahrein en Baku volgt de F2 het Europese parcours van de F1, en sluit af in november op Yas Marina.

(foto: gp2series.com)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
FIA F2: Geleal overweegt te stoppen na straf
In een notendop: FIA F2 en FIA F3
In een notendop: FIA F2 en FIA F3
in een notendop: F2 en F3 (Red Bull Ring)