Home > #Hoofdnieuws > Belgisch geweld in WTCR

Belgisch geweld in WTCR

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Dit weekend trakteert WTCR ons op drie (hopelijk) spannende races in Marrakesh, te beginnen met de seizoensopener op zaterdag. Aan de start staan enkele Belgische teams en rijders zoals Denis Dupont en Frédéric Vervisch met Comtoyou Racing, Benjamin Lessennes met Boutsen Ginion Racing, het Belgische team WRT onder de alias Audi Sport Leopard Lukoil en DG Sport met hun Peugeot. Ook buiten de Belgen gerekend, kent het WTCR-startveld nog enkele grote namen.

Waaronder Thed Björk, de winnaar van WTCC (de voorganger van WTCR) in 2017. Dit jaar rijdt hij voor Yvan Muller Racing met een Hyundai i30 N TCR. Zijn teamgenoot is Yvan Muller zelf, hij is viervoudig winnaar van WTCC. Hij zal echter eerder focussen op het team runnen.

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/04/Gordon-Shedden-Audi-Sport-Leopard-Lukoil-WTCR.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”on” show_bottom_space=”on” align=”center” /][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Belgische Audi

Ook Jean-Karl Vernay is een kanshebber op de titel met de Audi RS 3 LMS van Audi Sport Leopard Lukoil. Hij won vorig jaar de TCR International Series. “Het wordt moeilijk om tegen de ervaren rijders op te boksen, maar ik heb er zin in en ik ben er klaar voor.” Zijn teamgenoot bij het Belgische Audi Sportteam is Gordon Shedden. “Onze strategie is overleven”, liet hij weten.

Naast Audi Sport Leopard Lukoil, zet Comtoyou Racing vier Audi RS 3 LMS in. Aurélien Panis en Nathanaël Berthon kruipen achter het stuur van twee daarvan. De andere zitjes zijn voorbehouden voor Frédéric Vervisch en Denis Dupont, die laatste doet dat met de steun van de RACB. Voor een uitgebreide voorbeschouwing op de races van Denis Dupont klikt u hier. Vervisch is onder de indruk van het deelnemersveld: “Er doen rijders mee waar ik naar opkeek toen ik jong was. Het is dus super dat ik het tegen hen kan opnemen. We moeten vooral constant blijven en niet te veel fouten maken, ik heb er wel vertrouwen in.”

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/04/Vervisch-Comtoyou-Racing-WTCR-Audi-RS3-LMS.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”on” show_bottom_space=”on” align=”center” /][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Belgische vervanging

Voor Boutsen Ginion staan dit weekend de Nederlandse Tom Coronel en Benjamin Lessennes aan de start met de Honda Civic Type R TCR van Boutsen Ginion Racing. Lessennes vervangt Tiago Monteiro, die medische problemen kent. De jonge Belg is met zijn 18 jaar en negen maanden meteen ook de jongste deelnemer van het weekend. “Tiago is een leermeester voor mij, hij geeft me veel tips en die gebruik ik ook tijdens de race. Ik hoop dat Tom en ik het er goed vanaf kunnen brengen!”, aldus Lessennes.

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”on” show_bottom_space=”on” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/03/2018_wtcr_hondaracing_zandvoort_testday_0211-Lores.jpg” align=”center” /][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

DG Sport met Peugeot

Aurélien Comte en Mato Homola vertegenwoordigen DG Sport met hun Peugeot 308 TCR. “Ik werk al aan de ontwikkeling van de 308TCR mee sinds de Cupversie. De verbeteringen geven goede hoop en de wagen is klaar voor de competitie”, geeft Comte mee.

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/04/Comte-WTCR-DG-Sport.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”on” show_bottom_space=”on” align=”center” /][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

25 rijders nemen deel aan het WTCR-kampioenschap. Voor een volledig overzicht klikt u hier. Afspraak op zaterdag voor de openingsmanche van WTCR!

Foto’s © WTCR

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]