Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

Dit weekend is het kalmte voor de spreekwoordelijke storm. De Kevers gaan aan de slag in de VW Fun Cup op het Circuit van Spa-Francorchamps in het kader van het Franco Fun Festival. Zo’n 83 wagens staan aan de start van de race die acht uur zal duren. Verder is er F4, VAS en Vincent Verschueren in slalom.

Franse Formule 4

Daarnaast worden van vrijdag tot en met zondag de eerste manche van de FFSA Formule 4 verreden op het Franse circuit Paul Armagnac Nogaro. Elk raceweekend telt drie races, in totaal zijn er zeven raceweekends en dus 21 wedstrijden.

Ugo De Wilde start voor de tweede keer op een rij aan het kampioenschap. Baptiste Moulin, Esteban Muth (weliswaar onder Duitse licentie), O’Neil Muth en Ulysse De Pauw treden voor hun eerste keer aan in de Franse F4. Die laatste doet dat met steun van het RACB National Team. Vijf Belgen op twintig deelnemers, dat is alvast ¼ kans op een Belgische titel!

Recreatief

Verder trekken de recreatieve autosporters zaterdagavond opnieuw naar de provincie Antwerpen voor de Titanic Rit Kasterlee, de tweede manche van het VAS Rittensportkampioenschap.

Op Paasmaandag is er in Kuurne de openingswedstrijd van het slalomseizoen 2018, met als blikvanger de regerende Belgische rallykampioen Vincent Verschueren. Hij start uiteraard niet met zijn Skoda Fabia (die wordt klaargezet voor de TAC Rally), maar met een aangepaste slalomwagen.

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
FIA WEC Sebring: een vooruitblik op Hypercar – deel 1 met Toyota, Peugeot en Glickenhaus
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Nieuwe wandeling langs Circuit de Spa-Francorchamps