Home > #Hoofdnieuws > 21 wagens voor Blancpain Sprint in New Race Festival Zolder

21 wagens voor Blancpain Sprint in New Race Festival Zolder

De Blancpain GT Sprint Series trappen op Circuit Zolder over 10 dagen hun seizoen af, uiteraard tijdens het New Race Festival. Er staan ‘maar’ 21 wagens op de deelnemerslijst, behoorlijk wat minder dan vorig seizoen, maar de kwaliteit is zeker nog steeds op de afspraak. Met zeven verschillende merken op de afspraak, is er zeker ook voldoende afwisseling in het veld van de snelle GT3’s.

Laten we beginnen van Belgische zijde, met uiteraard topfavoriet Dries Vanthoor, die vanaf nu zowat ieder weekend zal rijden… De Belgian Audi Club Team WRT zet naast de wagen voor Dries Vanthoor en Will Stevens nog drie andere Audi R8 LMS in, maar in één auto moet de bemanning nog bekend gemaakt worden.

Verrassend is ook de aanwezigheid van een oudere Lamborghini Gallardo, ingezet door Boutsen Ginion, voor de Fransen Gosselin en Feligioni in Am. Ook AKKA ASP staat onder Belgische licentie, doch het team met de drie Mercedes AMG GT3 is uiteraard van oorsprong Frans.

Veel merken

Naast Lamborghini, Audi en Mercedes, zien we ook Ferrari, BMW, Bentley en Lexus aan de start verschijnen in Zolder. Met acht wagens is Audi de grootste aandeelhouder in de eerste manche van het seizoen voor de Blancpain GT Sprint Series.

Deelnemerslijst en timing

Naast de Blancpain GT Sprint Series zijn er ook wedstrijden voor de Europese GT4, de Belcar en de Youngtimer en Historic Cup.

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Belcar 2023: met AC Motorsport
Bert Longin krijgt Zolder Legend Trophy
Dakar 2023: Chicherit wint, Sainz verliest leiding