Home > #Hoofdnieuws > Ugo De Wilde gaat vol voor winst in het Franse Formule 4

Ugo De Wilde gaat vol voor winst in het Franse Formule 4

Na een eerste seizoen om te leren en ervaring op te doen, hij was immers nog maar 14 jaar, begint Ugo De Wilde volgende week in Nogaro deel aan zijn tweede seizoen bij de eenzitters met grote ambities. Na zijn recente successen in Azië, hoopt de Brusselaar te kunnen knokken voor de Franse kampioenstitel in 2018.

 Deze keer is het officieel. Dankzij de inspanningen van meerdere partners, maar ook omdat de crowdfunding, die deze vrijdag afliep, zo goed is verlopen. Ugo De Wilde mocht voor zijn tweede seizoen op een rij tekenen in de Franse Formule 4, de enige competitie die toegankelijk is voor piloten onder zestien jaar.

Allereerst wil ik graag iedereen bedanken”, begint de jongste winnaar ter wereld in F4. “Mijn sponsoren uiteraard om me de mogelijkheid te geven om al enkele jaren te rijden, maar ook de 160 fans die hebben deelgenomen aan mijn crowdfunding via het plaform risingtrack.com. In een maand en een half konden we 25 000 euro verzamelen, wat ervoor zorgt dat we toekomen met ons budget! Het is niet niets, en het geeft me een enorme boost om te weten dat zo veel mensen geloven in mij en dat zo veel mensen me steunen. En niet alleen op financieel vlak. Ik wil ook mijn ouders hartelijk bedanken omdat ze dagelijks vechten voor mijn carrière en veel van hun tijd in mij investeren. Zelfs mijn zus Luna steunt me door dik en dun. Dat is niet gemakkelijk geweest, we hebben ontmoedigende momenten doorstaan, maar we zijn erdoor gekomen, we zijn mentaal sterker. Aan de start staan van de eerste race van het jaar is zeker de grootste overwinning van 2018.”

En we hopen uiteraard dat er nog overwinningen zullen zijn…

Een jaar om te leren, het volgende om te winnen. Het plan is tot hier toe volbracht. Op mijn vijftien jaar ben ik zeker niet te laat. Zelfs al ben ik nog steeds een van de jongste piloten van een sterk peloton van negentien piloten dit seizoen, beschik ik over genoeg ervaring om de strijd aan te gaan met de besten. Ik vind het ook niet erg dat ik mijn oude rivalen van het karten tegenkom, zoals de Braziliaan Caio Collet, de Belg Ulysse De Pauw, de Duitse broers Muth, de Zuid-Afrikaanse Stuart White, maar ook Théo Pourchaire, Adam Eteki, Théo Nouet, Pierre-Louis Chovet uit Frankrijk, en de Monegask Arthur Leclerc, de jongere broer van de nieuwe F1-piloot bij Sauber. Dat zijn mijn grootste tegenstanderd voor de titel.” 

Het felbevochten seizoen is lang met zeven meetings en per meeting drie races. “Het niveau is veel verhoogd. We stelden tijdens de wintertests al vast dat de verschillen klein waren en dat de hierarcie verandert naargelang hoe het circuit erbij ligt, maar het hangt ook af van circuit tot circuit. Het is belangrijk om regelmatig te zijn, valkuilen te vermijden en elke keer punten te pakken met het zicht op het kampioenschap. Ik duim dat de Mygales met 2 Liter Renault motoren even zwak zijn als de Signatechs van 2017.”

De wortels die het Franse F4-kampioenschap voorstellen, zijn smakelijk voor de jonge wolven van de eenzitters.

De FFSA Academy waarin Stoffel Vandoorne, maar ook Pierre Gasly, een andere piloot die het tot F1 geschopt heeft, kan een echte springplank bieden dankzij het prijzengeld van 100 000 euro voor de winnaar. Maar ook de mogelijkheid voor de kampioen en een andere piloot naar keuze om op leerschool te gaan bij Renault F1. Het is mijn doel om een van die prijzen te kunnen benutten. Daar zal ik voor vechten. Het eerste circuit dat op het programma staat is zeker hetgene dat ik het minst leuk vind. En dat waar mijn concurrenten beter op getraind zijn. Maar dat doet er niet toe. Ik moet absoluut tonen wat ik in mijn mars heb als ik de ladder verder wil beklimmen in de toekomst. Wie me volgt, weet al dat ik een dubbele revanche moet pakken. En dat ik niet zomaar opgeef. Ik ben meer gemotiveerd dan ooit. De Brabançonne horen na mijn overwinning in Maleisië gaf me rillingen, en ik heb heel veel zin om dat moment zo snel mogelijk nog eens te beleven.”

Zoals de talrijke fans altijd zeggen: Go Ugo!

(persbericht)

You may also like
In een notendop: FFSA GT – GT World – ELMS
ELMS Le Castellet: Mühlner Motorsport blikt vooruit op het weekend
ELMS Le Castellet: 42 wagens beginnen dit weekend aan hun seizoen
In een notendop: FFSA GT4, ADAC GT, DTM Trophy, Alpine Europa Cup, 24H Series