Home > #Hoofdnieuws > Hamilton bevestigt titel tijdens VT1 & VT2

Hamilton bevestigt titel tijdens VT1 & VT2

Het is zo ver: het seizoen van Formule 1 is begonnen. Deze nacht werden twee vrije trainingen verreden in Melbourne, Australië. Regerend F1-kampioen Lewis Hamilton bewees zichzelf met in beide vrije trainingen de snelste tijd: 1’24″026 in de eerste, 1’23″931 in de tweede. Het zijn Verstappen en Bottas die hem op de hielen zitten. Voor McLaren verliep vooral de eerste vrije training niet helemaal vlekkeloos…

Hamiltons teamgenoot bij Mercedes was iets meer dan een halve seconde trager, Verstappen (+0,745 seconden) volgde voor Red Bull. Daarna pas komen de twee Ferrari’s op minder dan een seconde van Hamilton, eerst Räikkönen, daarna Vettel. De slechtste seizoensstart is voor McLaren, Alonso was de laatste man die een tijd kon neerzetten na problemen met de uitlaat. Samen met Vandoorne legde de MCL33 in totaal slechts 31 rondes af.


De tweede vrije training was alweer voor Hamilton. Deze keer is het echter Max Verstappen die de grootste bedreiging vormt, die met 1’24″058 slechts 0,127 seconden achterstand heeft op de wereldkampioen. Bottas werd de derde snelste, en daarna volgen opnieuw de twee Ferrari’s in dezelfde volgorde: Räikkönen eerst, daarna Vettel. Alonso zette de achtste tijd neer, Vandoorne eindigt net in de top tien met een chrono van 1’25″285.


De trainingssessies bewijzen dat het vooral spannend zal worden tussen Mercedes, Red Bull en Ferrari. Een beetje zoals voorspeld was voor het komende seizoen dus.

Foto © Jens Mommens

You may also like
In een notendop: NASCAR – F1
F1 Bahrein: Red Bull en Aston Martin in de wolken, Ferrari en McLaren in dal
F1 Bahrein: Max domineert openingsrace: “Precies de start die we wilden”
F1 Bahrein: Verstappen wint moeiteloos, Alonso op podium