Home > Circuit > Jarige Vandoorne kijkt uit naar Australië

Jarige Vandoorne kijkt uit naar Australië

Komend weekend gaat in Melbourne het nieuwe Formule 1-seizoen van start. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne, die een dag na de race 26 jaar wordt, kijkt ernaar uit om het potentieel van de nieuwe Mclaren MCL33 te ontdekken.

Mclaren maakte voor dit seizoen de overstap van Honda naar Renault en zou daardoor een pak competitiever uit de hoek kunnen komen. Hoewel het team met nog enkele problemen kreeg af te rekenen tijdens de wintertests, blikken de troepen uit Woking met vertrouwen vooruit op de seizoensopener.

Melbourne is erg cool als opener van het seizoen”, zegt Vandoorne. “De eerste race valt zo goed als samen met mijn verjaardag en ik heb goede herinneringen aan mijn eerste race hier vorig jaar. Met één seizoen ervaring kom ik met veel vertrouwen aan de start en ik kan niet wachten om te racen.

De reglementen in de Formule 1 bleven afgelopen winter zo goed als stabiel, maar bij McLaren is alles door de komst van Renault veranderd. “Ik heb heel de winter hard gewerkt aan mijn conditie en was ook erg actief met de ingenieurs in de fabriek”, vertelt de West-Vlaming.

Ons pakket verschilt enorm veel in vergelijking met vorig jaar en dus kunnen we nog veel leren. Het wordt ook interessant hoe de rijders en de teams zullen reageren op de komst van de Halo. We weten nog niet waar we staan ten opzichte van de concurrentie en vrijdag zullen we het erg druk hebben om een juiste afstelling te vinden. Maar de winter is voorbij en we kunnen eindelijk opnieuw gaan racen!

Foto © Jens Mommens

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?