Home > #Hoofdnieuws > Drie vragen aan Valtteri Bottas

Drie vragen aan Valtteri Bottas

Valtteri Bottas behoeft geen introductie meer. De Mercedes-piloot in Formule 1 gaf dit kort interview mee voor de start van het nieuwe seizoen.

Het is een jaar geleden dat je voor Mercedes-AMG Petronas Motorsport begon te rijden. Hoe waren de voorbije twaalf maanden voor jou?

Het begin was heel hectisch. Omdat Nico zo onverwachts stopte, had ik weinig tijd om me aan te passen. Al bij al waren er enkele heel goede momenten vorig seizoen, maar mijn prestaties waren nog niet consistent genoeg. Ik moest nog veel leren. De uitdaging dit jaar voor mij is om alles wat ik al heb geleerd, te gebruiken op de baan.”

Wie zal er dit jaar bovenuitsteken?

Dat is altijd moeilijk om te zeggen gebaseerd op de testdagen. Je weet nooit hoe weinig brandstof de teams aan boord hebben of welke instellingen ze gebruiken. Ik denk dat het spannend zal worden tussen ons, Red Bull en Ferrari. Hopelijk worden wij de uiteindelijke winnaars.”

 Waar kijk je naar uit dit seizoen?

Winnen, en dat hopelijk regelmatig! Ik kijk ook uit naar Hockenheim. Dat circuit heb ik altijd al leuk gevonden, ik werd er tweede in 2014. Dit jaar komt daarbij dat het bijna een thuisbasis is voor Mercedes, Stuttgart is namelijk niet zo ver daar vandaan…”

Foto © Jens Mommens

You may also like
In een notendop: NASCAR – F1
GT: Mercedes-AMG over de toekomst in de GT-racerij
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1