Home > #Hoofdnieuws > Volkswagen stelt zijn Polo R Supercar voor

Volkswagen stelt zijn Polo R Supercar voor

We hadden onlangs reeds de gelegenheid Petter Solberg en Johan Kristoffersson aan het werk te zien met een Volkswagen Polo in camouflage-kleuren in Mettet, tijdens de trackday eind februari. Vandaag stelde Volkswagen de “VW Polo R Supercar” officieel voor in het Duitse Wolfsburg. De Polo met 570 pk onder de motorkap heeft een nieuwe look met vernieuwde aerodynamica en tevens werd vermeld dat de samenwerking tussen PSRX en VW Motorsport nog werd versterkt.

De Zweed Johan Kristoffersson en de Noor Petter Solberg, het succesvolle duo van afgelopen jaar, keek tijdens de persvoorstelling toe hoe onze landgenoot Sven Smeets, PSRX teamhoofd Pernilla  Solberg en Jost Capito het nieuwe rallycross-wapen onthulden.

Het leidt geen twijfel“, gaf Sven Smeets mee, “de tegenstand met vooral Audi en Peugeot zal er alles aan doen de titel van ons af te snoepen. Ons doel is uiteraard Johan en Petter een goeie wagen af te leveren wat hen moet toelaten opnieuw voor de wereldtitel rallycross te gaan. Ik heb er vertrouwen in dat ons dat kan lukken, en dat de samenwerking met Volkswagen R ons nog meer mogelijkheden biedt.

Het WK Rallycross begint half april in het Spaanse Barcelona op het Circuit de Catalunya.

(foto VW Motorsport)

You may also like
Dit is de Volkswagen ID.R
Video: Volkswagen ID.R nu met DRS functie
Volkswagen ID.R: van Colorado naar de Groene Hel
Volkswagen wil elektrisch record op Nordschleife