Home > #Hoofdnieuws > Aftellen naar de start van F1 2018: Scuderia Ferrari

Aftellen naar de start van F1 2018: Scuderia Ferrari

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Op 25 maart is het eindelijk weer zover: de start van het 2018 Formule 1-seizoen in Melbourne. Aftellen naar de aanvang van de koningsklasse doen we bij Autosportwereld.be aan de hand van een voorbeschouwing per team. Vandaag kijken we wat Scuderia Ferrari in petto heeft voor het nieuwe seizoen. Eerder al bespraken we de kalender en de aanpassingen in het reglement, daarover leest u hier meer.

Ferrari eindigt al drie seizoenen na elkaar in de top drie in het kampioenschap voor constructeurs. Vorig seizoen werd de Italiaanse renstal tweede met maar liefst 522 punten. Vijf racewinsten mocht de runner-up op haar naam schrijven, allemaal verzorgd door Sebastian Vettel.

Piloten

Vettel en zijn teamgenoot Kimi Räikkönen raceten vorig seizoen elke GP met een Ferraribolide. Dat doen ze respectievelijk al sinds 2015 en 2014, en beide piloten blijven ook dit jaar Ferrari trouw. Met Räikkönen beschikt Ferrari over de tweede meest ervaren F1-piloot van aankomend seizoen. Hij reed al 271 races mee, Fernando Alonso doet het als enige beter met twintig races meer.

Ferrari’s reservepiloot is Antonio Giovanazzi. De 24-jarige Italiaan reed eerder al twee GP’s voor Sauber mee.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

#5 Sebastian Vettel

Leeftijd 30
Nationaliteit Duitser
F1 2017 2e met 317 punten
Extra De volgende keer dat Vettel een podiumplaats scoort, is dat het honderdste podium in zijn carrière! De Ferrari-piloot leunt ook aan bij zijn tweehonderdste GP (nog twee te gaan), en ook zijn vijftigste overwinning is niet zo ver meer verwijderd (hij zit nu aan 47 overwinningen).

Foto © F1

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

#7 Kimi Räikkonen

Leeftijd 38
Nationaliteit Fin
F1 2017 4e met 205 punten
Extra Vorig seizoen kon Räikkönen geen GP winnen, maar hij deed dat tijdens zijn F1-carrière wel al twintig keer. Hij reed van 2007 tot 2009 ook voor Ferrari, nam dan een pauze van de Italianen om voor Lotus te rijden en keerde terug in 2014.

Foto © F1

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Bolide: SF 71H

Volledig rood, hoe anders? Ook de halo is bekleed met de typische rode lak van Ferrari. De 2018-bolide heeft een iets langere wielbasis dan haar voorganger en is uiteraard uitgerust met een Ferrari-motor.

Foto’s © Jens Mommens

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/03/Ferrari-F1-Sebastian-Vettel-tests-Barcelona.jpeg” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?