Home > #Hoofdnieuws > Aftellen naar de start van F1 2018: Red Bull

Aftellen naar de start van F1 2018: Red Bull

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Op 25 maart is het eindelijk weer zover: de start van het 2018 Formule 1-seizoen in Melbourne. Aftellen naar de aanvang van de koningsklasse doen we bij Autosportwereld.be aan de hand van een voorbeschouwing per team. Vandaag kijken we wat Red Bull in petto heeft voor het nieuwe seizoen. Eerder al bespraken we de kalender en de aanpassingen in het reglement, daarover leest u hier meer.

Red Bull behaalde een knappe derde plaats in het vorige F1-seizoen, maar het was met 368 punten nog mijlenver verwijderd van Ferrari (522) en al zeker van Mercedes (668). Het team stond afgezonderd op die derde plaats, met bijna tweehonderd punten meer dan de vierde in de rij: Force India. Toch een puike prestatie van de Britse constructeur dus. Leuk weetje: vorig seizoen wonnen uitsluitend piloten van de top drie bij de constructeurs: Mercedes, Ferrari, Red Bull.

Piloten

Zoals vorig jaar zijn het Daniel Ricciardo en Max Verstappen die de zitjes bemannen bij Red Bull. Ricciardo mocht de winst in de GP van Azebeidzjan op zijn naam schrijven, Verstappen won in Maleisië en in Mexico. Beide piloten zijn heel beloftevol, zeker als je weet dat slechts vijf piloten vorig seizoen een eerste plaats behaalden, en deze twee heren vullen daar twee plaatsjes van in.

Reservepiloot bij Red Bull is de Zwitser Sébastien Buemi. Hij reed al 55 GPs mee, voornamelijk bij Toro Rosso. Buemi racet in de Formule E voor Renault e.dams.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

#3 Daniel Ricciardo

Leeftijd 28
Nationaliteit Australiër
F1 2017 5e met 200 punten
Extra Van de 129 GPs waarin Ricciardo is gestart, finishte hij vijf keer als eerste. Hij behaalde 27 podiums in zijn F1-carrière.

Foto © F1

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

#33 Max Verstappen

Leeftijd 20
Nationaliteit Nederlander
F1 2017 6e plaats met 168 punten
Extra Verstappen werd in Hassselt, België geboren. Toch opteerde hij voor de Nederlandse nationaliteit. Met al zestig GPs waarvan hij er drie won op zijn naam, heeft de twintigjarige piloot nu al een palmares om u tegen te zeggen. En dat kan alleen maar beter worden.

Foto © F1

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Bolide: RB14

Red Bull gebruikt dit seizoen nog een Renault-motor onder de naam TAG Heuer. Het contract tussen Renault en Red Bull loopt echter eind dit jaar af. De constructeur moet dus afwachten tot wanneer de (momenteel nog) naamsponsor Aston Martin werk maakt van een F1-motor. Dat zou pas tegen 2021 het geval zijn. Honda zou een tussenoplossing kunnen bieden.

Foto’s © Jens Mommens

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/03/Daniel-Ricciardo-F1-Red-Bull-tests-Barcelona-Jens-Mommens.jpeg” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
F1 Bahrein: Red Bull en Aston Martin in de wolken, Ferrari en McLaren in dal
F1 Bahrein: Max domineert openingsrace: “Precies de start die we wilden”
F1 Bahrein: Verstappen wint moeiteloos, Alonso op podium
F1 Bahrein: Verstappen meteen op pole voor seizoensopener