Home > #Hoofdnieuws > Onofficiële pole voor Di Grassi na incidentrijke kwalificatie

Onofficiële pole voor Di Grassi na incidentrijke kwalificatie

Di Grassi start waarschijnlijk vanaf de polepositie in de E-prix van Punta Del Este na een ronde van 1’13″948. Tijdens de superpole raakte de regerende kampioen met zijn Audi een paaltje, en volgens het reglement overschrijdt hij daarmee de track limits. Het incident wordt onderzocht door de FIA.

Volgens de uitslag van de superpole starten Di Grassi en Alex Lynn vanaf de eerste rij. “Dat paaltje staat daar enkel als referentie voor de piloten. Ik snap niet waarom het een probleem zou vormen dat ik het geraakt heb”, vertelt Di Grassi op livestream van Formule E. Ook Lynn had het paaltje mee, zijn tweede plaats is dus ook niet zeker.

Mitch Evans (Jaguar) raakte het paaltje niet, zijn derde plaats kan dus de pole worden als de FIA daar zo over beslist. Turvey (NIO) en leider in het kampioenschap Vergne (Techeetah) vervolledigen de top vijf.

Incidentrijke kwalificatie

Jean-Eric Vergne (Techeetah) was de snelste in de kwalificatie in 1’13″672. Op nummer twee, 0,360 seconden trager dan Vergne, stond Lucas Di Grassi voor Audi. Mitch Evans (Jaguar), Alex Lynn (DS Virgin) en Oliver Turvey (Nio) vervolledigen de lineup voor de super pole shoot-out. Jérôme D’Ambrosio (Dragon) start straks twaalfde, hij was 1,001 seconde trager dan Vergne.

Nicolas Prost plantte de Renault e.dams-bolide in de muur. Het team staat voor een uitdaging om de wagen voor de race in orde te maken. Porst is echter niet de enige die de muur in ging tijdens de kwalificatie. Ook voor Piquet (Jaguar) wordt het nipt om de wagen op tijd te repareren. Daarnaast crashte ook Heidfeld (Mahindra).

Foto © Audi Sport Formula E

You may also like
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten
Formula E India: alles wat u moet weten voor de race dit weekend