Home > #Hoofdnieuws > Di Grassi overklast concurrentie in vrije trainingen Formule E

Di Grassi overklast concurrentie in vrije trainingen Formule E

De vrije trainingen van Formule E in Punta Del Este, Uruguay zitten erop. Lucas Di Grassi (Audi) reed net zoals in de Mexico City E-prix de snelste ronde van de vrije trainingen. Met 1 minuut 13,672 seconden in de tweede vrije training is hij bijna een volledige seconde sneller dan Buemi. Die deed het in voor Renault e.dams in 1 minuut 14,536 seconden tijdens VT1. Regerend kampioen Di Grassi kon nog geen punten scoren dit seizoen, ondanks zijn snelheid tijdens de vrije trainingen. 

De piloten spaarden hun elektrische bolides om voluit te gaan in de tweede vrije training. Sam Bird was 0,408 seconden trager dan Di Grassi voor DS Virgin. Mitch Evans (Jaguar) had de derde snelste chrono in VT2 met 0,463 seconden op Di Grassi. Onze landgenoot Jérôme D’Ambrosio reed de veertiende chrono in beide vrije trainingen.

In de top tien staan negen verschillende teams, enkel het team van Jérôme D’Ambrosio ontbreekt. Spannend is het dus zeker in de Formule E! De kwalificatie start om 16u onze tijd. Vier uur later gaan de lichten op groen voor de race.

Foto © ABB FIA Formula E

You may also like
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten
Formula E India: alles wat u moet weten voor de race dit weekend