Home > #Hoofdnieuws > Aftellen naar de start van F1 2018: McLaren

Aftellen naar de start van F1 2018: McLaren

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Op 25 maart is het eindelijk weer zover: de start van het 2018 Formule 1-seizoen in Melbourne. Aftellen naar de aanvang van de koningsklasse doen we bij Autosportwereld.be aan de hand van een voorbeschouwing per team. Vandaag kijken we wat McLaren in petto heeft voor het nieuwe seizoen. Eerder al bespraken we de kalender en de aanpassingen in het reglement, daarover leest u hier meer.

In het kampioenschap voor constructeurs bracht het toenmalige McLaren Honda het er niet al te best van af. Het team van Stoffel Vandoorne eindigde op de voorlaatste plaats in 2017 met dertig punten in totaal. Het is geleden van 2008 dat de constructeur nog eens een titel behaalde, die van Lewis Hamilton in het kampioenschap voor piloten.

Piloten

McLaren vertrouwt dezelfde twee piloten als vorig jaar om punten te sprokkelen. Uiteraard zijn dat Fernando Alonso en onze landgenoot Stoffel Vandoorne. Als derde piloot staat dit jaar de rookie Lando Norris klaar bij McLaren. De 18-jarige Brit is ons allen bekend na zijn winst in de 2016 Formula Renault Eurocup. Bovendien werd hij vorig jaar kampioen in Formule 3.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

#14 Fernando Alonso

Leeftijd 36
Nationaliteit Spanjaard
F1 2017 15e met 17 punten
Extra De tweevoudige wereldkampioen rijdt dit jaar een dubbel programma. Alonso is namelijk naast Formule 1 ook te zien in enkele manches van de WEC voor Toyota, waaronder de 24 Uur van Le Mans.

Foto © F1

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

#2 Stoffel Vandoorne

Leeftijd 25
Nationaliteit Belg
F1 2017 16e met 13 punten
Extra Vandoorne reed in zijn F1-carrière al 21 GPs. Naast het volledige seizoen van vorig jaar, debuteerde hij namelijk in 2016 in Bahrein toen Alonso geblesseerd was. Nog een leuk weetje: Stoffel verjaart de dag na de start van het F1-seizoen!

Foto © F1

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Bolide: MCL33

De knaloranje nieuwe bolide van Alonso en Vandoorne wordt vanaf dit jaar aangedreven door een Renault-motor. Vorig jaar was het Honda dat voor de aandrijving zorgde, maar na de vele problemen zetten McLaren en Honda hun samenwerking stop. Of McLaren dit seizoen probleemloos door het seizoen zal gaan, is echter niet zeker. Tijdens de testdagen in Barcelona liep het namelijk ook al enkele keren fout…

Foto’s © Jens Mommens

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/03/McLaren-Stoffel-Vandoorne-F1-testday.jpeg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
F1 Bahrein: Verstappen wint moeiteloos, Alonso op podium
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll