Home > #Hoofdnieuws > PK Carsport start met hoge ambities

PK Carsport start met hoge ambities

PK Carsport zal ook tijdens het seizoen 2018 bij de tenoren van de NASCAR Whelen Euro Series horen. Anthony Kumpen en Stienes Longin verdedigen de kleuren van het roemrijke team in Elite 1, in Elite 2 starten Guillaume Dumarey en de Braziliaan Felipe Rabello.

Bij PK Carsport zijn ze er klaar voor. Voor het Hasseltse team kan het seizoen 2018 van de NASCAR Whelen Euro Series niet snel genoeg beginnen. “Onze ambities zijn duidelijk”, stelt tweevoudig kampioen Anthony Kumpen. “We willen in elke categorie meestrijden om de titel. Om dat te bewerkstelligen beschikken we over twee volledig opnieuw opgebouwde wagens. Afgelopen winter hebben we kleine dingetjes uitgeprobeerd en tijdens enkele testdagen in Zolder aan de tand gevoeld. Het verschil steekt hem in de details, weet je wel.”

De NASCAR Whelen Euro Series is de afgelopen jaren steeds sterker geworden. Ook voor 2018 is dat het geval. Met Go Fas Racing komt er zelfs een team uit de Amerikaanse Monster Energy NASCAR Cup aan de start, met de ervaren Fransman Romain Ianetta aan het stuur.

“Ja, het niveau komt steeds hoger te liggen”, weet ook Kumpen. “Dat is een goede zaak voor het kampioenschap en doet ook niets af aan onze ambities. Wij kunnen buigen op onze ervaring. Ik wil die Elite 1-titel opnieuw in handen krijgen. Blijkbaar kan ik die alleen winnen in de even jaren, dus voor 2018 zit ik goed. (lacht) Neen, serieus nu: de titel is ontzettend belangrijk. Dit jaar heb ik Daytona als toeschouwer bijgewoond, maar ik verkies toch er zelf te kunnen rijden. En om dat te bewerkstellingen zal ik een derde keer kampioen moeten worden.”

Kumpen is echter niet de enige PK Carsport-rijder die met hoge verwachtingen aan het Elite 1- seizoen begint. “In de drie volledige seizoenen NASCAR die ik tot nu toe heb gereden, heb ik telkens mijn doelen bereikt”, licht Stienes Longin toe. “Ik besef terdege dat de lat dit jaar nog hoger komt te liggen. Ik wil zo hoog mogelijk scoren, zo dikwijls mogelijk op het podium staan. Hoe hoog me dat zal brengen zullen we wel zien, maar ik sluit niets uit. Dat het niveau van het kampioenschap opnieuw stijgt vind ik trouwens een uitstekende zaak. Het zal er ook voor zorgen dat wij zelf beter gaan presteren. Afgelopen winter heb ik hard gewerkt om me fysiek en mentaal op dit seizoen voor te bereiden en dat heeft al resultaat opgeleverd. Tijdens een testdag vorige week voelde ik me onmiddellijk heel goed aan het stuur van de auto, had ik zo goed als meteen de snelheid te pakken. Een goed teken, alvast.”

Na een eerste seizoen Elite 2 in 2017 – waarbij hij beslag legde op de titel van vice-kampioen – zou Guillaume Dumarey het niet onaangenaam vinden om dit jaar een trapje hoger te eindigen. “Ik zal er alvast alles aan doen om dat te bewerkstelligen”, aldus Dumarey. “Maar ook in Elite 2 wordt het hard vechten. Mijn nieuwe teammaat Felipe Rabello (die in actie komt op de #11 PK Carsport-bolide, red.) eindigde vorig jaar derde in het kampioenschap, dus ook hij koestert hoge ambities. En dan zijn er nog de nieuwe namen voor dit seizoen. Geen idee wat die jongens allemaal waard zijn, maar ik vermoed dat het seizoensbegin niet onbelangrijk zal worden. Met onze ervaring zouden we tegenover die nieuwe rijders daar het verschil kunnen maken.”

Ook Dumarey heeft zich de afgelopen maanden toegelegd op een doorgedreven fysieke voorbereiding. “Ik heb vooral veel aan krachttraining gedaan”, aldus de Oost-Vlaming. “Een uitstekende aanvulling op de cardio-oefeningen die ik al langer deed. Hoewel onze races zowat 40 minuten duren, is het toch écht werken aan het stuur van zo een bolide. Dan kan je er maar beter klaar voor zijn. Ik denk wel dat ik daar in geslaagd ben. Ik kijk nu al uit naar de seizoensstart in Valencia.”

Naast hun ambities voor de Elite 1-, Elite 2- en teamtitels hebben Kumpen en co ook nog een nevenprojectje waar ze hun zinnen hebben opgezet. “Dit jaar is er voor het eerst een Nations’ Cup in de NASCAR Whelen Euro Series”, licht de Hasselaar toe. “Reken er maar op dat we de Belgische kleuren met verve zullen verdedigen!”

In de aanloop naar de seizoensstart in Valencia (14-15 april) zal het PK Carsport op 29 maart nog een laatste test op het circuit van Zolder afleggen. Twee dagen eerder, op 27 maart, worden de NASCAR wagens van het team aan het publiek voorgesteld in de ateliers van Heinz Performance in Hasselt. Dit gebeurt in combinatie met de lancering van de webshop www.powerkit.shop, met high-tech multi- kanaal tuningmodules, waarbij Heinz Performance en PK Carsport meer dan 25 jaar race- en tuning- ervaring bundelen tot producten voor iedere autoliefhebber. De nieuwe merchandising van het team voor de seizoenstart zal ook via de webshop beschikbaar zijn.

NASCAR Whelen Euro Series kalender 2018:
Valencia (ESP): 14-15 april
Franciacorta (ITA): 19-20 mei
Brands Hatch (GBR): 9-10 juni
Tours (FRA): 30 juni – 1 juli
Hockenheim (DUI): Halve finale: 15-16 september
Zolder (BEL): Finale: 20-21 oktober

You may also like
GT2 European Series Red Bull Ring: Erhart stunt naar de winst en PK Carsport opnieuw sterk
Belcar NRF Zolder: zondag door de lens van Joachim Cieters
Dubai 24: de Belgen aan de start
American Festival Zolder: door de lens van onze fotografen