Home > #Hoofdnieuws > Bedoret vervangt Boxoen bij Skoda in BRC

Bedoret vervangt Boxoen bij Skoda in BRC

Nadat ze eerder dit seizoen afscheid namen van Achiel Boxoen, gaat Skoda België dit seizoen verder met Sébastien Bedoret. Vanaf de TAC Rally (op 7 april) zal de 22-jarige Waal uit Donstiennes met een Fabia R5 aan de start verschijnen van de zeven resterende manches van het Belgian Rally Championship, . Thomas Walbrecq blijft zijn corijder.

“Hoewel de afgelopen maanden niet alles volgens het voorziene scenario is verlopen werd onze inzet in de rallysport en de samenwerking met Freddy Loix nooit in vraag gesteld”, stelt Catherine Van Geel, communicatieverantwoordelijke bij ŠKODA België. “Het doel van ons project is meer dan ooit een jonge rijder te steunen en hem te helpen bij zijn ontwikkeling, vooral door de ervaring die Freddy Loix met hem kan delen. Gebaseerd op wat hij tot nu toe heeft laten zien, maar ook door zijn persoonlijkheid en zijn aanpak, is Sébastien de ideale kandidaat. We zijn heel blij dat hij vanaf de TAC Rally de kleuren van ŠKODA België zal kunnen verdedigen.”

Op zijn 22ste krijg Sébastien Bedoret voor het eerst in zijn carrière de steun van een invoerder. De ex-karter van hoog niveau, met onder andere een Belgische Junior-titel en een vierde plaats in de X30 Challenge Europa op zijn palmares, richtte zich vanaf zijn achttiende op de rallysport. Sindsdien gaat het in stijgende lijn, rustig en beheerst. Vorig jaar reed hij met vier overwinningen naar de Belgische Junior-rallytitel en dit jaar werkte hij de eerste twee manches van het Belgian Rally Championship met een R5-wagen af. Kwestie van ervaring op te doen. “Maar deze nieuwe samenwerking met ŠKODA België is een heel andere uitdaging”, stelt de rijder uit Donstiennes verheugd. “Worden uitgekozen door een merk met een klinkende erelijst en door Freddy Loix is een hele eer. Ik weet dat ik met de ŠKODA FABIA R5 voortaan aan het stuur zit van de beste wagen uit de categorie, zowel qua prestaties als qua betrouwbaarheid.”

“Heel weinig ervaring met een auto van dit type

De jongeman laat zich het hoofd niet gek maken en beseft terdege dat hij nog een hele weg heeft af te leggen. Geen sprake van stappen over te slaan. “Ik heb maar heel weinig ervaring met een auto van dit type, ik sta dan ook nog maar aan het begin van mijn leerproces. Ik besef echter wel dat het feit dat ik nu Freddy Loix als persoonlijke coach heb een enorme meevaller is. Freddy is altijd een voorbeeld voor me geweest! Gedurende 25 jaar reed hij op het hoogste niveau. Podiumplaatsen in WRC, vice-kampioen in IRC, vier Belgische titels, elf overwinningen in Ieper, dat is om van te dromen! Samen met mijn corijder Thomas hadden we ons geen betere coach kunnen bedenken. Bovendien zijn we heel blij dat we onze samenwerking met Pevatec kunnen verder zetten. Hun motivatie grenst aan het ongelooflijke. De sfeer binnen het team is uitstekend, het zijn heel competente mensen en ik ben er zeker van dat ze dat dit jaar met de ŠKODA FABIA R5 zullen kunnen bewijzen.”

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50