Home > Circuit > IAME: met de allures van een EK wedstrijd

IAME: met de allures van een EK wedstrijd

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Het was een ware volkstoeloop, voor de karting in het algemeen en voor de IAME X30 categorieën in het bijzonder, tijdens de start van de IAME Series Benelux. Niet minder dan 206 piloten, komende van 15 verschillende landen, waren van de partij op het circuit van de Karting des Fagnes in Mariembourg. En ondanks de wisselvallige weersomstandigheden, hebben ze een prachtig spektakel geleverd in een hoogstaande competitie die internationaler was dan ooit. Na de regen van zaterdag tijdens de oefensessies en de eerste kwalificatiesessies, droogde het doornatte circuit van zondagochtend snel op met de terugkeer van de brede opklaringen. Om zich tijdens dit openingsweekend van de IAME Series Benelux te tonen moest men zich dus snel aan de omstandigheden kunnen aanpassen. Het bilan van de eerste van vier proeven van het 2018 kampioenschap!

In de X30 Senior klasse (14-30 jaar) bleef Van Splunteren foutloos, voor de Fransman Corentin Collignon en William Godefroid. De X30 Junior klasse, voorbehouden voor de jonge wolven tussen 12 en 15 jaar, was voor Enzo Lévêque. De Fransman, die goed in vorm was, nam de leiding over om deze niet meer af te staan. Bij de X30 Cadet klasse (10-13 jaar) was er niets te beginnen tegen de Italiaan Andréa Salvatore Gulizia, die dit beslissende deel domineerde… vooraleer gediskwalificeerd te worden na de technische controle. Het was zo de Franse Luxemburger Maxime Furon-Castelain die zo de overwinning erfde in zijn eerste wedstrijd in België! Bij de kleinsten in de Mini klasse (7-11 jaar) was Nathan Ottink de beste. En dan waren er nog de X30 Super Shifter, met de zege voor Piirimägi, en de X30 Master, met de onaanraakbare Fabien Kieltyka.

Na deze geslaagde seizoensopener, gaat de IAME Series Benelux verder op 28 en 29 april in Francorchamps.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Belgian Westhoek Classic 2019: met drie circuits!
IAME Belgium presenteert zijn kartcompetitie 2018
Succes Belgian ASAF Karting Series duurt voort
Goedgevulde affiche voor start BK Karting !