Home > Circuit > Goedgevulde affiche voor start BK Karting !

Goedgevulde affiche voor start BK Karting !

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/BKC-2016-IAME-Belgium-Junior.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/BKC-2016-IAME-Belgium.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/BKC-2016-IAME-Belgium-Start.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/unnamed.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]
Het startschot voor het Belgisch Kampioenschap Karting wordt gegeven op 11 en 12 maart op het circuit van de Karting des Fagnes van Mariembourg. De nationale Belgische competitie, wat in volle opmars is sinds het de X30 categorieën ontvangt, is één van de meest uitgelezen in Europa. Niet minder dan 180 piloten hebben zich ingeschreven voor deze eerste afspraak!

X30 Super : De Pauw als boeman

Ulysse De Pauw is de grote favoriet in de X30 Super categorie, waar we de elitepiloten in terug vinden. Tegenstand komt er van William Godefroid, de Fransmannen Corentin Collignon en Fransman François-Xavier Venet,en de vicekampioenen de Belg Tristan Földesi. Kanshebbers op ereplaatsen zijn ook de Nederlander Rowan Grinwis, Ronan Waelbrouck, Nygel Verhaeren en de Fransman Clément Riquet, de Indonesiër Minang Perdana, Lennert Van Bogaert en Shane Vandenbroek.

X30 (Super) Shifter: gevecht onder de reuzen

De X30 Super Shifter categorie (175cc) die de absolute referentie is voor zij die houden aan de “karts met versnellingsbak”. Thierry Delré, de titelverdediger, treedt er aan tegen Olivier Palmaers, de Nederlander Jesse Smeets, zijn landgenoot Mickey Slotman of de geduchte Antwerpenaar Frédéric Op de Beeck.
De X30 Shifter klasse (125cc) die tegelijkertijd evolueert als de X30 Super Shifter wordt een strijd tussen Corentin Grégoire, Thomas Vansteenberghe, Raphaël Baertsoen en Youri Haumont. De verrassing kan komen van Anthony Marpaux, Cédric Collaers en Antonio Iapaolo.

X30 Senior (vanaf 14 jaar): recordaantal deelnemers

Met niet minder dan 48 ingeschreven piloten, breekt de X30 Senior klasse alle records voor een IAME categorie in het Belgisch Kampioenschap! De zuiderburen Milane Petelet, Franck Chappard, Xavier Dias en Christopher Chany lijken het best gewapend. De Nederlanders Milo Ligtelijn, Lorenzo Stolk, Thijmen Nabuurs, Jeffrey Van Diggele of Sturgis Lammes zullen ook van zich doen spreken, net als de Duitser Jan Philipp Springob en de Rus Lev Lomko. Bij de Belgen kijken we naar Ries Viverette, Martin Hébette, Yarne Goovaerts, Anthony Moonen en de broers Jentsen en Darragh Adriaenssens. Tenslotte zijn er ook nog de Hugo Tessaro of Aurélien Dasseleer, en zien we rallyrijder en ex-KF3 kampioen Sébastien Bedoret opnieuw aan het werk.

X30 Junior (12-15 jaar): explosief!

Vierenveertig piloten in het X30 Junior peloton met maar liefst twee derden aan buitenlanders. Rens Van Pelt, Elie Goldstein, Tuur Stalmans, Antoine Potty en Sasha Knaepen nemen het op tegen nieuwkomers Valon Janssen, Sam Balota en Arthur Ronvaux. Tegenover hen de buitenlanders met de Nederlanders Dilano Van ‘t Hoff, Bastiaan Van Loenen en Quinten Bijwaard, een Duitse delegatie met o.a. Josh Dufek, enkele Finnen en de Marokkaan Suleiman Zanfari.

X30 Cadet (11-13 jaar): koffiedik kijken

Aan Belgische kant hebben de ervaren Alessandro Tudisca, Darek Egyed, Bjarne Vanderlinden en Behhan Danhier, maar ook Noah Maton (vicekampioen in de Mini klasse in 2016), Bran Geboers en Olivan Fayt. De Duitser Luis Esser, de Nederlanders Summer Webb en Youri Bonte en de Amerikaan (!) Enzo Scionti komen zeker niet om een figurantenrol te spelen. Het wordt dus niet simpel om een pronostiek te maken voor het eindpodium!

Mini (8-11 jaar): de leerschool

Het Belgisch Kampioenschap Karting heeft een goede reputatie. Met Laurens Van Hoepen, Bart Ploeg en Nathan Ottink hebben we waarschijnlijk de beste vertegenwoordigers van Nederland. Voeg daarbij een Deense delegatie, de Zweed Casper Jansson en… natuurlijk onze Belgen! Simon Lacroix, Amaury Meertens, Victor Louis, Liam Verbeeck en Angelo Meli verdedigen de nationale eer.

X30 Master: Jacobs favoriet

De X30 Master klasse (ouder dan 25 jaar of meer dan 80kg) heeft jaar na jaar een interessant niveau getoond. Huidig kampioen David Jacobs verdedigt er zijn titel tegen Miko Bouvier, Fabien Kieltyka, Alain Bazard, Justin Bonnes en de Fin Mikko Laine.

Herhalen we nog even dat behalve de titel van Belgisch Kampioen, de eerste drie van iedere categorie uitgenodigd worden om deel te nemen aan de Internationale IAME Finale, half oktober op het Internationale Circuit van Le Mans.

De oefensessies beginnen zaterdag om 15u. Zondag worden, na de warm-up in de vroege ochtend, twaalf manches afgewerkt vanaf 9u55.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
FIA Karting: Thibaut Ramaekers wint in Valencia en is klaar voor het Europese kampioenschap CIK-FIA
FIA Karting: Rocco Coronel Nederlandse vertegenwoordiger in FIA Karting Academy Trophy 2023
In een notendop: karting
In een notendop: GT World, karting en BGDC

Leave a Reply