Home > VAS > Belgian Westhoek Classic 2019: met drie circuits!

Belgian Westhoek Classic 2019: met drie circuits!

Geen twee maar drie circuits op het programma van de meest authentieke regelmatigheidsrally. Goed nieuws net voor het openen van de inschrijvingen op maandag 1 april, om 20u op precies te zijn. Het parcours werd recent aan een grondige controle onderworpen en route uitzetters Bjorn en Jens Vanoverschelde kwamen naar huis met niet twee maar drie circuits die ze aandoen op hun route van deze 15de feesteditie!

Naast een regroup in de paddock van het kartingcircuit van Mariembourg en een servicezone (met regelmatigheidsproef) op het oude Formule 1 circuit van Nijvel voegen ze een extra servicezone met stempelcontrole in de pitlane van… het (moto)circuit van Mettet toe aan het nu al veelbelovende tracé! Een tracé dat start vanaf de Grote Markt te Ronse via een avondetappe met alleen maar verlaten en duistere wegen tussen de windmolens richting het gloednieuwe Van der Valk hotel te Mons. Op zaterdag volgt een afwisselende wedstrijddag met als ontbijt het tracé van de rallysprint van Estinnes gevolgd door de gladde asfalt van Ragnies, Strée en Ham/s/Heure, rond de middag de schitterende vergezichten in de buurt van Philippeville en de regelmatigheidsproef van Mettet (net nabij het circuit en deel van de Rally van Mettet) om te eindigen op een relatief vlak maar uiterst technisch parcours met enkele stukjes uit de vroegere 12 uren van Braine-le-Comte. Finishen doen we, zoals aangekondigd in een eerder communiqué, op een feestelijke manier op het podium in Heestert waar op hetzelfde tijdstip de Waterhoek Classic, een oldtimerrit zonder competitief karakter, plaats zal vinden. We willen er ook aan herinneren dat we voor deze editie alleen maar geasfalteerde stroken geselecteerd hebben die daarenboven van uitstekende kwaliteit zijn!

Meer authenticiteit in ‘Expert’, ‘Touring’-categorie voor het brede publiek

We leggen er graag nog eens extra de nadruk op, want zoals in een vorig communiqué aangekondigd zal de wedstrijd teruggaan naar de authenticiteit van de discipline! Voor alle regelmatigheidsproeven voorzien de organisatoren tijdstabellen waarbij het uitreiken van die tabellen bij meerdere proeven pas zal gebeuren bij de start van de regelmatigheidsrit! Een eenvoudige chronometer volstaat en de factor tijd wordt des te belangrijker terwijl elektronische hulpmiddelen meer dan ooit overbodig worden… Terwijl de toppers uit binnen- en buitenland in de Expert-categorie scherp moeten navigeren om alle tijdpunten op tijd aan te doen via een roadbook dat hoofdzakelijk zal bestaan uit kaartlezen, kan het brede publiek terecht in de Touring-categorie waarbij het roadbook eenvoudiger voorgesteld zal worden door middel van bol-pijl met afstanden en enkele eenvoudige kaartleestrajecten. Onbezorgd genieten van het parcours weliswaar met dezelfde aantal regelmatigheidsproeven op het programma!

Het hoeft niet verteld te worden dat de organisatoren hun inspiratie haalden uit enkele ‘good-old’ regularity wedstrijden zoals je die alleen nog maar in Groot-Brittannië kan vinden…

Afspraak op 20 en 21 september of beter gezegd 1 april, want dan openen de inschrijvingen en het ziet er nu al naar uit dat het ook dit jaar drummen zal worden om de 90 beschikbare startposities in te nemen.

(medegedeeld)

You may also like
Lancering van het Belgisch kampioenschap Supermoto in Mettet
VW Fun Cup: Kronos Events opent het seizoen met een testdag op vrijdag 20 maart in Mettet!
VAS: Geodynamics trackingsysteem waakt over Belgian Westhoek Classic
VAS: Trimard Classic met thuiszege