Home > #Hoofdnieuws > Ogier verliest punten Powerstage na ‘couperen’

Ogier verliest punten Powerstage na ‘couperen’

Na de Rally van Haspengouw op eigen bodem was er al veel ophef aangaande de toegekende straffen wegens het niet volgen van het roadbook of het veel eerder couperen van bochten. Ook op WRC-niveau zijn dezelfde regels van toepassing en dat heeft S├ębastien Ogier mogen ondervinden.

Volgens enkele baancommissarissen heeft S├ębastien Ogier tijdens de Rally van Mexico in de Powerstage een fout gemaakt in een kunstmatig aangelegd chicane. Ogier behaalde in die Powerstage de tweede plaats en zodoende ook vier extra WK punten, maar die is hij nu dus kwijt. Dat maakt dan ook dat er het een en ander wijzigt in stand van het kampioenschap waar onze landgenoot Neuville met 52 punten nu nog maar vier punten achterstand heeft op de 56 van Ogier.

M-Sport heeft echter al laten weten dat het tegen deze beslissing in beroep gaat. Wordt vervolgd.

Foto’s: Red Bull Content Pool. Voor de beslissing van de baancommissarissen klikt u hier.

You may also like
WRC Mexico: de eerste gravelwedstrijd van het seizoen
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2