Home > Historic > Events > Liège-Rome-Liège: De eerste favorieten kennen we!

Liège-Rome-Liège: De eerste favorieten kennen we!

De start van de Liège-Rome-Liège 2018 is voorzien voor zaterdag 9 juni in het Parc de Sept Heures à Spa, maar we kennen ondertussen al enkele grote namen die hun inschrijving bevestigd hebben en zo weten we meteen ook wie de eerste favorieten zijn. Bij de vaste waarden voor deze uitgave 2018 van Marathon van de weg, vinden we Yves en Benoît Deflandre (Porsche 911), de winnaar van de Rally van Monte-Carlo Historique Michel Decremer, met Yannick Albert (Opel Ascona 400), de ervaren Vlamingen Kurt Declercq en Steven Vyncke (Porsche 911 S), maar ook de sterke Jacques Evrard en Christian Bernard (Porsche 911), Serge Adriaens en Freddy Moors (Porsche 911), Tony Kevers en Baudouin Halleux (Porsche 911), Etienne Baugnée en Benoît Remion (Porsche 911), Jean-François Delincé en de winnaar in ‘Classic’ van Legend Boucles Julien Minguet (Ford Escort MK1), de Fransen Jean-Pierre Verneuil en de Portugees Portugais Antonio Caldeira (Renault 5 Alpine), Jan De Vos en Chris Goris (Porsche 911), Victor Guilmain en Paul-Henry Jans (Porsche 924 S)….

Wat de wagens betreft, is de verscheidenheid ook van de partij, met de spectaculaire Cobra van Jacques en Mathieu Castelain (Shelby) en Nico Depondt-X, maar ook de oudere Porsche 356 B Coupé 1960 van Luc De Vos en Bruno Mariens, voorlopig de oudste wagen van het veld. Er is ook de Morgan +4 van Philippe Maigne en Sylvain Vaquez, de Volvo 123 GT van Bernard Mazuyer en Jean Rick, en de Austin Healey 100/6 van Denis Duquenne en Stéphanie Kauffman. De lijst is verre van voltooid en zal de komende weken verder aangevuld worden.

We kunnen nu al spreken van een mooi basis startveld

We kunnen nu al spreken van een mooi basis startveld”, weet de G.O. Jean-François Devillers. “Sommige deelnemers hebben afgelopen jaar afgewacht en geobserveerd, om er nu in 2018 bij te zijn. We zien een tiental extra deelnemers op de voorlopige inschrijvingslijst, met onder meer Christian Crucifix, laureaat in 2017, die op een antwoord van zijn corijder wacht. We zullen verder regelmatig blijven communiceren, om nog meer liefhebbers van oude wagens aan boord te krijgen. Kijk alvast eens op de site www.liege-rome-liege.org, waar de foto’s en video’s van 2017 voor zichzelf spreken. De wedergeboorte van de ‘Marathon van de weg’ in een filosofie van Trajectoire, met een parcours van de hand van Joseph Lambert en onder de sportieve leiding van Eric Chapa, heeft veel potentieel. Op drie maanden van de start, kennen we de eerste favorieten, wie volgt?”

You may also like
In een notendop: DTM, Nascar en historic
Marathon de la Route: Decremer-Albert in de sprint in Beaune!
Marathon de la route: Blaise-Lienne (Porsche 911) leiders in de nacht
Marathon de la route: Blaise-Lienne (Porsche 911) vooraan in Grenoble