Home > Historic > Events > De Sportscar Spring Rally is weer terug van weggeweest

De Sportscar Spring Rally is weer terug van weggeweest

De Sportscar Spring Rally is weer terug van weggeweest. Na vele succesvolle edities in het verleden komt deze Tourrally in 2018 weer terug. Op vrijdag 6 en zaterdag 7 april 2018 zal het evenement plaatsvinden met als bekende start- en finish locatie Maastricht. De toeristische rally zal jaarlijks terugkeren aan het begin van de lente in het eerste of tweede weekend van april.

Deze rally is voor exclusief voor sportwagens, zowel jong als oud. Om deelname van oldtimers en youngtimers te bevorderen zullen we het bouwjaar van de sportwagen mee laten tellen in de puntentelling. De rally is een tourrit en absoluut geen snelheidsrally. Punten kunnen gescoord worden door de juiste route te rijden en de opdrachten juist uit te voeren. Buiten Bol-Pijl zullen er meerdere rallysystemen worden toegepast zoals een fotorit, ingetekende lijn en punten vrije route.

Twee klassen

Er zijn twee klassen, de Tour- en de Sportklasse. De Sportklasse is voor de meer gevorderde rallyrijder en zal iets moeilijker zijn qua kaartlezen en opdrachten. Beide categorieën zullen zowel voor de recreatieve rijder als voor de meer ervaren rallyrijder plezier en spanning bieden.Op vrijdagmiddag komen de gasten en deelnemers langzaam aan in Maastricht. Vanaf 16u00 zal de inschrijving openen om alle routeboeken en stickers in ontvangst te nemen. Om 18u00 kunnen alle deelnemers genieten van het diner en om 19u30 zal de avondetappe beginnen. Op vrijdag zal een korte route gereden worden van circa 90 minuten. Na een gezellige drankje in de bar, zal de rally verder gaan op zaterdagochtend. Om 09u00 zal de eerste sportwagen vertrekken voor een mooie dag in het Heuvelland en de Ardennen. Tussendoor zal er nog een koffiestop zijn en ook een lunchpauze. Rondom 17u00 zullen we de eerste deelnemers verwachten bij de finish. Na een gezellige borrel en een heerlijk diner zullen de prijswinnaars in het zonnetje worden gezet en kan de feestavond beginnen.

You may also like
Festival of Speed gaat feestjaar tegemoet
Ypres Historic: winst voor Ruben Maes
BK Historic: Dirk Deveux meteen favoriet.
Veel Belgen in Romanian Historic Winter rally