Home > Historic > 84 teams aan de start aan Hôtel Verviers

84 teams aan de start aan Hôtel Verviers

Na het gemengde succes van de 2017 editie in de herfst besloot Willy Lux, organisator van de Patronale life Classic Spring Roads, om terug te gaan naar een datum in de lente voor 2018 (zaterdag 24 maart). Hij stelde ook een kortere versie voor – de namiddag en de avond – omdat de tijdspannes wel heel kort waren tussen de twee organisaties. Nauwelijks enkele dagen voor de grote dag, zaterdag om 13u30, is die opdracht volbracht. Niet alleen zijn de volwachtingen voldaan, het is eigenlijk nog beter dan gehoopt.

“Ik kan zelfs aankondigen dat deze editie niet minder dan 84 teams aan de start staan van de Patronale life Classic Spring Roads, in tegenstelling tot de andere edities”, lacht Willy Lux. “Ik ben uiteraard tevreden, en zelfs verrast! Het ziet ernaar uit dat de formule met de technische en administratieve controles ’s ochtends, een vertrek in het begin van de namiddag en een aankomst in het tweede deel van de avond een goed idee was. Ook de verlaagde inschrijvingsprijs deed er goed aan. De kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheidvan de organisatie lijden er niet onder, enkel het parcours is compacter geworden. Met Robert Rorife aan de leiding, zullen de concurrenten uit hun dak kunnen gaan in de welgekende Eifelregio, die deze keer nog veel verrassingen verzorgt!”

Als de categorie ‘Expert’ het al moeilijk had met uit de startblokken te schieten, is het eindelijk aan de echte ‘Masters’ van de regelmaat die we zaterdag gaan bijwonen. Niet minder dan zestien teams waaronder de meest exclusieve van ons land zullens strijden voor de overwinning. De favorieten zijn Deflandre-Albert (Porsche 911), Vanderspinnen-Vanoverschelde (Ford Cortina), Musty-Lienne (BMW 2002 Tii), Gathy-Gathy (Porsche 911 S), Adriaens-Moors (Volvo PV 544), Lambert-Lambert (BMW 2002 Tii), Delhez-Minguet (Ford Escort MK1), Delporte-Lemaire (Porsche 924), Gengou-Ninane (Ford Sierra), Piraux-Monard (Renault 5 Alpine), Reuter-Vandevorst (Porsche 924), Simon-Bernard (Porsche 924 S), etc. Opvallend is de aanwezigheid aan de start van de terugkerende Fred Béco, met als copiloot Philippe Mathy (Porsche 911 SC).

Veel volk in de ‘Classic +’ met wel 34 wagens. Yves Noelanders en Renaud Herman (Volvo PV 544) dienen zonder twijfel als favoriet. Maar ze mogen zich niet mispakken aan Baugnée-Remion (Porsche 911), Lohisse-Bestgen (MG B GT V8), Sorel-Dotremont (Volvo 122 S), Cakotte-Beyers (VW Golf 2), De Vos-Goris (Porsche 911), Barré-Barré (BMW 2002), etc. Ook dit is een heel gevarieerde categorie, met de Austin Healey MK3, Triumph TR6, MG A cabrio, Fiat 124 Spider, Mercedes 450 SLC, Austin Mini en zelfs een Citroën… Dyane!

Jullie hebben het wel door, de gewoonlijke onmisbare aanwezigen hebben een afspraak in Verviers op zaterdag 24 in het prestigieuze Hotel Van der Valk. De editie 2018 van de Patronale life Classic Spring Roads belooft simpelweg super te zijn om te volgen. We houden jullie op de hoogte…

You may also like
Classic Spring Roads: geslaagde editie 2019
Classic Spring Roads met enkele nieuwigheden
Classic Spring Roads in lentekleedje