Home > #Hoofdnieuws > Ferrari top, McLaren in de problemen?

Ferrari top, McLaren in de problemen?

Gisteren was het Vettel die de snelste ronde van de dag (en overigens ook het baanrecord) op zijn naam mocht schrijven. Vandaag was het zijn teamgenoot bij Ferrari Raikkonen die het snelste rondje reed op de laatste testdag in Barcelona in 1’17”221. Ook Alonso ging in de middag onder 1 minuut 18 seconden voor McLaren, na een problematische ochtend. Carlos Sainz (Renault) zette de derde beste chrono neer.

Ferrari mag spreken van succesvolle wintertests met de eerste en de tweede snelste tijd van de acht testdagen. Raikkonen ging vandaag 157 keer het circuit rond. Grosjean (Haas) en Ocon (Force India) zijn de enige twee die hem overtroffen met respectievelijk 180 en 163 rondes.

Alonso kreeg vanmorgen met de MCL33 opnieuw problemen. Na zeven ronden moest de McLaren naar de pits met een olielek. Ook Vandoorne had de voorbije testdagen last van enkele problemen met de wagen, wij hopen alvast voor Stoffel dat die problemen achterwege blijven vanaf de start van het seizoen in Melbourne op 25 maart.

Foto © Jens Mommens

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?