Home > #Hoofdnieuws > Princen leidt na eerste proef in Spa, Vanbellingen spectaculair

Princen leidt na eerste proef in Spa, Vanbellingen spectaculair

In KP1 van de Spa Rally kon Kris Princen het snelst de Raidillon van het circuit Spa-Francorchamps trotseren in zijn Skoda R5. Ghislain de Mévius zit hem echter dicht op de hielen en deed de proef een tiende van een seconde trager, ook met een Skoda. En ook de derde chrono is voor een Skoda, die van Fernemont. De Fiesta van Albert en de Peugeot van Guillaume de Mévius vervolledigen de top vijf. De Porsche van Cartelle kende technische problemen en stond stil aan de voet van de Raidillon.

Opvallend in deze eerste proef is het incident van Vanbellingen. Op de Eau Rouge zelf raakte hij met zijn Mitsubishi een bandenstapel, waarna hij nipt de volgende twee stapels miste. “Ik kwam veel te snel aan, mijn banden waren nog koud en ik heb geremd op de witte lijn. Niet volgens de planning, maar ik reed wel nog de vijftiende chrono.

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50