Home > #Hoofdnieuws > Boonen en Goossens in Europese NASCAR

Boonen en Goossens in Europese NASCAR

Het Belgische team Braxx Racing zet in 2018 drie wagens in de NASCAR Whelen Euro Series in, met motosportlegende Bill Riley als trackengineer. Naast Marc Goossens, Pedro Bonnet en teameigenaar Jerry De Weerdt zien we ook Tom Boonen in één van de wagens van het team: de #91 Mustang.

Boonen maakt tijdens het weekend van 14 en 15 april zijn debuut in de serie, op de Spaanse omloop van Valencia. “Ik heb de auto eind vorig jaar getest en de ervaring is toen enorm meegevallen. We hebben hier veel moeite gestoken. Ik denk dat we heel competitief kunnen zijn, zeker met Bill Riley aan boord “, aldus Boonen. “Ik moet enorm veel leren, maar met Marc Goossens heb ik een zeer goed leermeester. Ik zou graag naar het einde van het seizoen toe in mijn klasse enkele podia kunnen rijden.”

Marc Goossens gaat steevast voor de titel. De Limburger had vorig jaar reeds een grote rol in het team dat vorig jaar voor het eerst won in NASCAR tijdens de laatste race in Zolder. “Dit jaar wil ik het nog beter doen dan vorig jaar”, vertelt Goossens. Over zijn nieuwe teamgenoten heeft hij het volgende te zeggen: “Pedro en Tom zullen groeien doorheen het seizoen, en als ze wat punten pakken in het begin, zullen ze zeker kunnen meedoen voor de titel.”

De finale is ook dit jaar voorzien in Zolder op 20 en 21 oktober.

You may also like
BRC Haspengouw: stemmen voor de start
American Festival Zolder: door de lens van onze fotografen
American Festival Zolder: races in Belcar Historic en Nascar Euroseries 2
American Festival Zolder: de kwalificatie van de Nascar Euroseries door de lenzen van onze fotografen