Home > Circuit > Jack Doohan met Prema naar Formule 4

Jack Doohan met Prema naar Formule 4

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Het Prema team, dat actief is in de Formule 4, de instapformule voor wie richting eenzitters wil gaan in de autoracerij, kondigde dinsdag de komst aan van Jack Doohan.

Een bekende naam want Jack is de 15-jarige zoon van vijfvoudig wereldkampioen Mick Doohan. Hij maakte indruk in kart racing in Australië en ook internationaal en maakt nu de overstap naar de éénzitters. Buiten het Britse Formule 4 kampioenschap zal hij ook specifieke wedstrijden rijden in de Duitse ADAC en het Italiaanse kampioenschap. Jack Doohan is ondertussen opgenomen in het Red Bull Junior Driver programma.

“Het zal interessant zijn om met hem samen te werken, vooral omdat hij uit een familie komt met een grote naam in de racerij”, zegt teambaas Angelo Rosin. “Zijn doel moet vooral zijn om kilometers te maken en ervaring op te doen om zo in 2019 in de kijker te kunnen rijden.”

“Ik kijk ernaar uit”, vult Jack Doohan aan. “Toen ik in 2017 karting begon te rijden in Europa kon ik er alleen maar van dromen om aan de slag te gaan in een team als Prema, dat erg gerespecteerd wordt en al heel succesvol was. Mijn kart-ervaring heeft me een goede basis gegeven maar nu moet ik met mijn carrière een trapje hoger!”

(foto: prema)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
F1 Bahrein: Red Bull snelst in vrije trainingen, Alonso en Aston Martin mikken op podium
F1: Max Verstappen tekent bij EA Sports
WRC Monte-Carlo: Ogier ongenaakbaar
F1: Max oppermachtig naar winst op Spa vanaf P14 op de grid: “Ongelofelijk weekend”