Home > #Hoofdnieuws > Aqua Protect Team naar 2018 Belcar titel

Aqua Protect Team naar 2018 Belcar titel

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Woensdagavond 7 maart werd in de buurt van Kortrijk het team van de Belcar 2 kampioenen voorgesteld. Dat gebeurde in de lokalen van hoofdsponsor Aqua Protect. Enkele veranderingen zijn op handen voor het seizoen 2018. Zo wordt het team nu het Aqua Protect Racing Team in plaats van het McDonalds Racing Team. Maar McDonalds blijft wel als sponsor aanwezig. “Dat was zo overeen gekomen”, verduidelijkt François Bouillon, zaakvoerder van McDonalds Kortrijk. “Wij hadden al een naam in de racerij en het was de bedoeling dat Aqua Protect het daarna overnam als hoofdsponsor. We hebben een overeenkomst voor vier jaar en die worden netjes 50/50 verdeeld.”

Met vijf rijders voor de titel

De West-Vlaamse connectie, met Lauwenaar David Houthoofd en Kortrijkzanen François Bouillon en Frederic Vervisch, wordt uitgebreid naar 5 piloten. Sven Van Laere uit Zoersel, Belcar 3 kampioen in 2017, en Marc Goossens, de internationale sterrijder uit Kasterlee, komen het team vervoegen. Alles wordt in goede banen geleid door Vincent Desschans, team manager en invoerder van de Norma bolides, die het team dan ook genbruikt. Samen met data- en race ananlist Frans Jacobs en techniekers Mathieu Faveere en Vincent Ramaut worden in 2018 duidelijke doelstellingen nagestreefd. “We willen ook in 2018 het Belcar Endurance kampioenschap winnen”, stelt Desschans. “Bovendien mikken we ook op een podiumplaats in de 24 uur van Zolder, het klapstuk van het seizoen.”

Aqua Protect, met een hart voor de sport

Hun werkinstrument blijft de Norma M20FC met de tweeliter Honda motor. Gekoppeld aan de SADEV sequentiële zes-versnellingsbak worden ongeveer 265 pk op het asfalt gezet voor een gewicht van 570 kg. Maar deze voorstelling was uiteraard bedoeld voor media en sponsors, en genodigden van de sportgekke firma Aqua Protect. Naast autosport zijn zij ook aanwezig als sponsor bij het voetbal (KV Kortrijk) en hebben ze een eigen Triatlon-team en een eigen wielerploeg! Onder de geïnteresseerden ook voormalig Belcar rijder Robin Maes (“niet naar de Rally de Spa want de periode tussen Haspengouw en Spa was net iets te kort”) en de meest autosportminnende burgemeester van België: Vincent Van Quickenborne.

Het Belcar circuitseizoen start in het weekend van 7 en 8 april met de Blancpain Series in Zolder.

(foto’s: WB)

[/et_pb_text][et_pb_gallery _builder_version=”3.0.105″ show_title_and_caption=”off” show_pagination=”off” gallery_ids=”15455,15452,15454,15453″ fullwidth=”off” db_image_max_width_tablet=”51″ db_image_max_height_tablet=”501″ db_image_row_spacing_tablet=”51″ db_image_object_fit=”initial” orientation=”landscape” zoom_icon_color=”#dd0000″ hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” background_layout=”light” db_image_center_titles=”left” pagination_font_size_tablet=”51″ pagination_line_height_tablet=”2″ /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Ring 24: herstart pas om 8 uur, Audi met voorlopige 1-2-3
Ring 24: Frédéric Vervisch geeft tekst en uitleg na eerste stint
Ring 24: met 10 Belgen aan de start
GT World: Nürburgring ontvangt competitief veld voor zes uur lange strijd