Home > #Hoofdnieuws > Daniel Abt wint zijn eerste E-prix in Mexico

Daniel Abt wint zijn eerste E-prix in Mexico

Daniel Abt (Audi Sport Abt Schaeffler) heeft de Mexico City E-prix gewonnen na een bewogen race. Mede dankzij zijn snelle pitstop kon de Duitser zijn eerste zege in Formule E verwezelijken. Turvey (NIO) werd tweede en behaalt voor het eerst een podiumplaats. Hij finishte net voor Renault e.dams’ Buemi. Polesitter Rosenqvist kende pech en moest vroegtijdig zijn wedstrijd staken.

Mahindra’s Felix Rosenqvist startte van de polepositie, maar hij kon die niet verzilveren. Na veertien rondes aan de leiding viel zijn wagen stil door elektronische problemen. Hij zakte meteen naar plaats 19 en moest zelfs vroeg de pits in om van wagen te wisselen.

Dat betekent uiteraard goed nieuws voor Jean-Eric Vergne, die momenteel leidt in het kampioenschap. Hij eindigde vijfde en pakt dus punten. Zijn dichtste achtervolger Rosenqvist moest de race vroegtijdig staken en krijgt dus enkel drie punten omdat hij de pole behaalde. Hij blijft tweede in de stand, voor Sam Bird (DS Virgin). Buemi doet een goede zaak met zijn derde plaats en komt dichter in de buurt bij de top drie.

De regerende kampioen Lucas Di Grassi eindigt op de negende plaats. Het is de eerste race dit seizoen waarin hij punten sprokkelt. Jérôme D’Ambrosio werd elfde voor Dragon, André Lotterer finishte op de dertiende plaats.

Foto © ABB FIA Formula E

You may also like
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten
Formula E India: alles wat u moet weten voor de race dit weekend