Home > Electric > Lucas Di Grassi domineert vrije trainingen in Mexico E-prix

Lucas Di Grassi domineert vrije trainingen in Mexico E-prix

De vrije trainingen van de Mexico E-prix zitten erop. Lucas Di Grassi was twee keer de snelste met 1’01.158 als snelste tijd in de eerste vrije training voor Audi Sport ABT Schaeffler. Daarmee breekt hij het ronderecord van NIO’s Oliver Turvey. Dit seizoen kon de regerende kampioen nog geen punten verzamelen in het kampioenschap.

Tweede snelste in de eerste vrije training was Edoardo Mortara voor Venturi. Hij was 0.362 seconden trager dan Di Grassi, maar wel 0.472 seconden sneller dan de derde snelste Jean-Eric Vergne (Techeetah). JEV won vorige maand nog de Santiago E-prix.

Crash in VT2

Ook in de tweede vrije training zette Di Grassi de snelste chrono neer (1’01”203). Felix Rosenqvist (Mahindra) en Mitch Evans (Jaguar) waren respectievelijk tweede en derde. De sessie werd onderbroken door een rode vlag na de crash van Alex Lynn (DS Virgin). Tijdens zijn 200 kw-ronde (volle ‘gas’) ging hij de muur in. De achterkant van zijn wagen is zwaar beschadigd, het team werkt hard om de wagen te herstellen voor de race.

De kwalificatie begint om 19u, de race start om 23u onze tijd.

Foto © ABB FIA Formula E

You may also like
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten
Formula E India: alles wat u moet weten voor de race dit weekend